Német beismerés: összehangolt nyomásgyakorlásra készülnek Magyarország ellen

2024. február 23. 09:57

Nyugaton a holland Mark Rutte NATO-főtitkári pozíciójáért kampányolnak, a németek szerint többek között azért, mert erős diplomáciai képességekkel rendelkezik – ő volt az, aki letérdeltette és kidobta volna az EU-ból Magyarországot.

2024. február 23. 09:57
null

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország hivatalosan is támogatják Mark Rutte NATO-főtitkári jelöltségét. A FAZ szerint ez egy összehangolt törekvés arra, hogy növeljék a nyomást Magyarországra és Törökországra annak érdekében, hogy ők is a hivatalban lévő holland miniszterelnököt támogassák.

A lapnak nyilatkozó német kormányszóvivő azt mondta, Rutte azért kiváló jelölt, mert hatalmas a tapasztalata és a biztonságpolitikai szakértelme, emellett erős diplomáciai képességekkel is rendelkezik.

Ne feledjük: Rutte volt az a politikus, aki a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban azt mondta, Magyarországnak térdre kell ereszkednie, és kijelentette azt is, hogy az országnak nincs helye az Európai Unióban.

A Politico értesülése szerint egyébként a leglátványosabban Joe Biden amerikai elnök állt teljes mellszélességgel Mark Rutte jelölése mögé.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Robin van Lonkhuijsen

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 24. 08:00
A vétótlan köpcös geci majd megszavazza ezt a mocskot is, mint tuskót, ursulát meg a többi geci komisszárt. Ja. Meg mint a 13 szankciós csomagot. Is. A zsideszes geciknél nem azt kell figyelni, amit hazudoznak, hanem amit csinálnak!
Lajoss
2024. február 24. 00:33
Magyarország nem egyenlő az orbán-rezsimmel! 🤮
egali
2024. február 23. 20:22
Ez valami vicc? Joe bácsi oda tud valaki mögé állni teljes mellszélességgel? Biztos támasztották páran, már ülni is alig tud fél seggel.
Vladiszláb
2024. február 23. 18:02
Ha ezt Hitler megélte volna.... Ma ő lenne a jelölt, de itt van még a náci zelenki is. Ős is gonosz elmebeteg, mint rutte és jobban is gyűlöl minket magyarokat, mint tehetséges elődje. Tehát ideális jelölt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!