Nem vicc: együtt gyakorlatoznak az amerikai, az orosz és az iráni haditengerészet hajói

2024. február 20. 19:27

Indiai diplomáciai bravúr.

2024. február 20. 19:27

Az India által szervezett, hétfőn kezdődött 12. MILAN haditengerészeti gyakorlat nem csupán a haditengerészeti erők rutinszerű találkozója, hanem jelentős diplomáciai esemény, amely India növekvő befolyását hangsúlyozza a globális színtéren – írta a navalrecognition.com nevű haditengerészeti szakportál.

Szokatlan módon az Egyesült Államok, Irán és Oroszország hadihajói is részt vesznek a gyakorlaton,

annak ellenére, hogy rég nem látott feszültség uralkodik a nemzetek között, beleértve a Vörös-tengeren kirobbant konfliktust az Irán által támogatott jemeni lázadók, valamint az Egyesült Államok között.

Úgy tűnik, hogy a szembenálló felek félretették nézeteltéréseiket, hogy részt vegyenek az India által szervezett gyakorlaton; ez is mutatja, hogy az ország súlya folyamatosan növekszik a nemzetközi politikában.

India mint közvetítő ebben az összefüggésben kulcsfontosságú azáltal, hogy

együttműködési platformot biztosít ellenséges viszonyban álló országok haditengerészeti erői között.

A MILAN-gyakorlat tehát túlmutat elsődleges célján, a tengeri biztonság és a tengeri kereskedelem biztonságának fokozásán – fogalmazott a portál.

A hadgyakorlaton összesen 50 ország vesz részt – többek között Japán, Ausztrália, Franciaország, Banglades, Dél-Korea, Vietnam, Indonézia, Malajzia és Dél-Korea is. A MILAN-hadgyakorlatokat kétévente rendezik meg 1995 óta, összhangban India „keletre tekintés” politikájával. Az idei gyakorlat február 19. és 27. között zajlik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Iranian Army / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. február 21. 22:31
Ukrajnában is együtt gyakorlatoznak az oroszok meg az ukránok. Éles löszerrel.
Beszélgető
2024. február 21. 05:02
Kicsit nehezményezem, hogy erre a szép nemzetközi összetartásra nem hívták meg a magyar haditengerészet Csendes-óceáni flotta gyorsreagálású egységeit!
lajajakab11
2024. február 21. 02:10
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
pandalala
2024. február 21. 00:08
ááá, ez inkább a jemeniek érdeme, nem az indiaiaké .... ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!