Megszólalt a svéd miniszterelnök a magyar parlament döntése után

2024. február 26. 17:43

Az Országgyűlés hétfőn 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadták Svédország NATO-tagságának ratifikációját.

2024. február 26. 17:43
null

 188 igen, 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta Svédország NATO-tagságának ratifikációját a magyar Országgyűlés hétfő délután. A döntést egyedül a Mi Hazánk-frakció nem támogatta.

Közben nem sokat kellett várni, és megszólalt a pénteken még Budapesten járó Ulf Kristersson svéd kormányfő is, aki történelmi napnak nevezte február 26-át.

Ezt is ajánljuk a témában

Az X-en közzétett üzenetében a svéd kormányfő leszögezte:

Svédország kész vállalni a rá háruló felelősséget az euroatlanti biztonság terén.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. február 28. 00:47
Szembesítés? A Magyar Közlöny 2016. évi 122. száma szerint, Orbán Viktor adott Magyar Bronz Érdemkeresztet a pedofília miatt elítélt Vásárhelyi Jánosnak (V. János), 5 évvel azután, hogy kiderült: a bicskei gyermekotthon igazgatója molesztálja a rábízott gyerekeket. A kormány által 2016-ban kiadott hivatalos dokumentum szerint személyesen Orbán Viktor volt az előterjesztője, és az ellenjegyzője is a kitüntetésnek, amit „a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként adott Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója részére". Sőt, ha nem csalódom anno, Orbán, a Vicc tor személyesen kampányolt a polgármesteri tisztségért induló Vásárhelyi Jánosnak.
koronaszepe
2024. február 27. 17:11
Móresre tanítottuk a svédeket!
istvanpeter
2024. február 27. 15:21
Végül is, igen kulturált módon oldódott meg ez a gubanc, ami méltán tükrözi a felek intelligenciáját és a világos gondolkodását.
auditorium
2024. február 27. 09:00
A legjobb módszer ellenfeleinkkel szemben a SZEMBESITÉS. Ez érvényes a mindennapi életben is, ha a hátunk mögött akar valaki megfúrni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!