Már megint Orbán Viktor ellen hergeli Európát Manfred Weber

2024. február 26. 08:42

Az Európai Parlament megbénulásától retteg a Néppárt választás előtti lázban égő elnöke, aki aggódik a régió politikáját eddig alakító frakciók többsége miatt is.

2024. február 26. 08:42
VON DER LEYEN, Ursula; WEBER, Manfred

Az Európai Parlament teljesen lebénulhat, ha a szélsőjobboldali pártok a júniusi választásokon megerősödnek, és elvész a régió politikáját az elmúlt évtizedekben alakító Európa-párti frakciók többsége – állítja Manfred Weber. A Bloombergnek adott interjújában szélsőjobboldalinak nevezte a Fidesz mellett a német AfD-t és a lengyelországi PiS pártját is.

Az Európai Néppárt vezetője választási hangulatban van, az elmúlt hetekben hangzatosabbnál hangzatosabb nyilatkozatokat tett.

Többször leszögezte, hogy ő biztosan nem lesz hajlandó együttműködni általa szélsőjobboldalinak tartott pártokkal a választások után, ellenben képesnek tartja magát megegyezni Giorgia Meloni olasz vagy Petr Fiala cseh miniszterelnökkel.

Weber nemrég azzal riogatott, hogy a szélsőjobboldaliak „elpusztítanák" Európát, amit az Európai Néppárt kereszténydemokrata pártcsaládként nem hagyhat, de azt is gyakran megismétli, hogy nem hajlandó együttműködni „Vlagyimir Putyin barátaival".

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. február 27. 13:10
Mi az ,hogy szélsőjobboldali. Vagy,nem akar eggyüttműködni? Ne menjen politikusnak ,menjjen utcajánynak ha nem akar dolgozni a sajatjait képviselni Nem kell a rosdzat elfogadni a jót érdemes megfontolni. Amúgy ez az illatő egy szélsőbnszélsőbaloldali lehet,annyira szélsőball lehet ,hogy lehetne a legnagyobb mértéke is,így legalább lenne értelme ? Mert amit itt ,mond,találgat azt valahol máshol kell keresse... Szerintem
Ugye most csak viccelsz
2024. február 26. 12:55
Remélem kijózanító lesz a pofáraedés Weber úr
Ulaszlo
2024. február 26. 12:08
Mi van pubi, tele a gatya ?
Nehidd El
2024. február 26. 11:18
"Az Európai Parlament teljesen lebénulhat, ha a szélsőjobboldali pártok a júniusi választásokon megerősödnek, és elvész a régió politikáját az elmúlt évtizedekben alakító Európa-párti frakciók többsége – állítja Manfred Weber." Ezt a mondatot a normalitást képviselő pártok akár adaptálhatnák a legfőbb kampányüzenetükként is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!