Manfred Weber minden eddiginél keményebb üzenetet küldött Orbán Viktornak

2024. február 19. 09:08

Az Európai Néppárt vezetője szerint ők majd nem hagyják, hogy „Európát elpusztítsák a szélsőségesek", és közös védelmi beruházásokat, valamint többségi szavazási rendszert sürget.

2024. február 19. 09:08
VON DER LEYEN, Ursula; WEBER, Manfred

„Kereszténydemokraták vagyunk, és nem hagyjuk, hogy a mi Európánkat elpusztítsák a szélsőségesek, mint a lengyel PiS, Orbán Viktor, az AfD és Marine Le Pen. Mindazok, akik Európát a maga lényegében kérdőjelezik meg, akik a nacionalizmust és az önzést propagálják" – jelentette ki a La Repubblicának adott interjújában Manfred Weber. Az Európai Néppárt vezetője újfent hangsúlyozta, aki velük akar beszélni, annak ukrán-, Európa- és jogállamiság-pártinak kell lennie.

A német politikus szerint Donald Trump felelőtlen volt, amikor NATO-tagok megtámadására szólította fel az oroszokat, ám abban igazat ad a volt amerikai elnöknek, hogy tűrhetetlen lenne, ha 350 millió amerikai védene meg 450 millió európait.

Trump nem mond mást, mint amit Barack Obama is hangsúlyozott. Európának végre képesnek kell lennie megvédenie magát, európai védelmi beruházásokra van szükség

– jelentette ki Weber, aki szerint az egyhangú döntések helyett el kellene lépniük a többségi szavazási rendszer felé.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 547 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. március 16. 07:59
akik a nacionalizmust és az önzést propagálják" – jelentette ki .... interjújában Manfred Weber Mennyire önzetlen és befogadó a Néppárt amikor kizárja soraiból az eltérő hangokat? Mennyire önzetlen a francia Macron, aki kijelenti hogy az állam én vagyok, ezért idegenben háborúzni fogunk. Mennyire önzetlen a NATO amikor holland után megint hollandot ültet a trónjára? Mennyre önzetlen a Norvég aki az északi áramlat II felrobbantását követően olajexporttal rabol? Mennyire önzetlen az az ország, ahol a szociális háló lyukas, a tanári pálya kietlen?
canadian-deplorable
2024. február 24. 16:38
Weber azt mondja, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van". Ez volt a Rákosi rendszer jelmondata. Ezt még Kádárék is arra finomították, hogy "aki nincs ellenünk, az velünk van".
Szuperszig
2024. február 20. 14:57
"Trump nem mond mást, mint amit Barack Obama is hangsúlyozott. Európának végre képesnek kell lennie megvédenie magát, európai védelmi beruházásokra van szükség" Természetesen amerikai fegyverekkel, Amerikától felvett kölcsönökből. Tudnak ezek élni! Manfi meg üzengessen a jó édes anyjának!
numero1-2
2024. február 19. 22:29
Majd ápris végen vissza térünk rá ki kit fogad be. Ep választások után kicsit átrendezödnek az erő viszonyok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!