Donald Trump: Amelyik NATO-ország nem fizet eleget, azt nem védjük meg (videó)

2024. február 11. 10:16

A volt elnök bátorított egy orosz támadást a renitens NATO-tagok ellen.

2024. február 11. 10:16
Former President Donald Trump holds rally

Donald Trump szerint a NATO-tagországoknak teljesíteniük kell az előírásokat, ha ezt nem teszik meg, akkor pedig az Egyesült Államoknak nem kellene megvédeniük ezeket az országokat.

A volt elnök egy dél-karolinai gyűlésen beszélt szombaton arról, hogy amikor egy „meg nem nevezett” NATO-ország vezetője megkérdezte tőle, hogy Washington megvédi-e őket egy esetleges orosz támadással szemben, ha nem növelik a védelmi kiadásokat, nemmel válaszolt.

„Ha nem fizetnek (...) nem, én nem védeném meg. Sőt, arra bátorítanám őket [Oroszországot], hogy azt csináljanak, amit csak akarnak.

Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője elítélte Trump NATO-val kapcsolatos megjegyzéseit. Bates szerint a volt elnök kijelentései „megdöbbentők és meggondolatlanok”. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten adott interjújában Tucker Cralsonnak viszont azt mondta, hogy Moszkvának „sem geopolitikai, sem gazdasági, sem katonai szempontból” nem áll érdekében, hogy megtámadja a NATO-országokat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 11. 19:59
Akárhogy is nézzük, a történelem során a legkomolyabb büntetés mindig a tiszta, egyenes, őszinte beszédért. Kivéve persze Ukrajna, ők bárkit úgy zavarhatnak el a búsba ahogy kedvük tartja, hiszen ők meg vannak támadva.
vandor-58
2024. február 11. 18:43
Védelmi pénzt kérnek mint a maffia? Vagy csak túl sokat adtak Ukrajnának? Igaza van ablakon kidobott pénz volt. Az oroszokat Ukrajnából nem tudják kizavarni csak akkor ha évtizedekig elhúzodik a konfliktus de ahhoz sokkal több katona fegyver és rengeteg pénz kell de akkor sem kevesebb egy feneketlen kútnál.
Genusnextgen
2024. február 11. 16:39
A kipcsak-cigány ikertesója NATO tagországok elleni csapásokra buzdít. Ez kiválóan szolgálja országunk erdekeit is Buksikák, szurkoljatok neki.
Haramia
2024. február 11. 16:07
Európa a délszláv válság során megmutatta a világnak, hogy semmire sem képes. Európa teljesen beadta derekát, az USA fennhatósága alatt áll. Azóta sem képes semmire. Egy bábszervezet brüsszeli székhellyel. De mondok mást is, drága honfitársaim. Az USA sem képes mindenre. Európát sem tudja megvédeni. Illúziókat kerget az, ki ebben hisz. Az ukrán (amerikai-uniós) - orosz háború megmutatta a képességeket. Mielőtt bárki is okoskodna, csak jelzem, hogy létezik Kína is. Továbbá, mondják a hozzáértők, hogy a NATO mennyivel nagyobb, hatalmasabb. A nagy számok bűvöletében. Hadd tegyem fel az adekvát kérdést mindenkinek: és mi van a valós akciós rádiusszal. Valamikor már utaltam rá, régebben. Na, szóval! Mi az, ami haderőként mozgatható, mekkora tényleges potenciál? Mennyi idő alatt? É meddig? Minden csak addig jó, ameddig a nagy számok mézesmadzagját nyalogatja mindenki. A valóság meg egy másik dolog. Új kérők vannak keletről. Osztozkodás. Csak aztán nehogy lecsatolás legyen a vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!