Ismeretlen eredetű „léggömböt” azonosítottak az USA légterében

2024. február 24. 12:31

Tavaly februárban egy kínai kémballont fedeztek fel és lőttek le, miután az több napon át repült az USA felett.

2024. február 24. 12:31

A Fox News cikke szerint az amerikai hadsereg egy nagy magasságú, azonosítatlan léggömböt követ az Egyesült Államok nyugati része felett. Az amerikai katonai repülőgépek észlelték az objektumot és megállapították, hogy nem jelent veszélyt.

A léggömb eredete és célja azonban egyelőre nem ismert”

– nyilatkozta az ügyről két állami tisztviselő. „A Szövetségi Légügyi Hatóság egy léggömböt észlelt 43 000-45 000 láb közötti magasságban. A léggömböt vadászgépek fogták el Utah állam felett, akik megállapították, hogy nem volt manőverezőképes és nem jelentett veszélyt a nemzetbiztonságra” – közölte a Fox News Digitalnak az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság. A cikkben felidézték: egy évvel ezelőtt egy kínai kémballont fedeztek fel és lőttek le, miután az több napon át repült az USA felett.

Ezt is ajánljuk a témában

Kémléggömb-botrány: elmérgesedhet az USA és Kína viszonya

Ismert, hogy az USA néhány napja lelőtt egy kínai légballont az amerikai partokhoz közel, amely az USA szerint kulcsfontosságú katonai helyszíneket kémlelthetett Amerika-szerte. Kína tagadja a vádakat. Az USA-Kína viszony azonban nagyon elmérgesedhet. Mik a kilátások?

Nyitókép: 2023 február elsején készített fotó a lebegő kínai léggömbről a montanai Billings közelében (forrás: Chase DOAK / AFP)

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48-2
2024. február 25. 06:22
Az unokám születésnapjáról eltűnt egy.Lehet hogy ez lenne az ominózus léggömb?
SyncBaer
2024. február 24. 20:09
"A léggömb könnyű gázzal van tele. Úgy, mint néha egyik-másikunk feje." Legjobb példa tán az én fejem lenne, hiszen elolvastam ezt a cikket...
dios1968
2024. február 24. 19:54
Ha azonosították hogyan lehet ismeretlen eredetű? 🤨
Akitlosz
2024. február 24. 19:49
Például arra jók ezek a léggömbök, hogy általuk ki lehet deríteni a széljárást nagy magasságban. Ott fent nem feltétlenül arra fúj a szél, mint itt lent. A meteorológia használ léggömböket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!