Francia sokk: az Európai Bizottság szemében Orbán Viktor rosszabb, mint a Hamász

2024. február 27. 09:57

A Le Figaro oldalán megjelent publicisztika szerint az európai diákok lehetőségeit korábban nem befolyásolták a politikai viták, ráadásul a Bizottság úgy bünteti Magyarországot, hogy közben terroristákhoz köthető egyetemeket támogat.

2024. február 27. 09:57

Felháborító, hogy politikai okokból szankciókat alkalmaznak a magyar diákokkal szemben, miközben eddig az Erasmus és a Horizont soha nem volt politizálás tárgya – áll a Le Figaro oldalán megjelent publicisztikában, amely rávilágít arra, hogy még a Gázai Iszlám Egyetem is csaknem 2 millió euró támogatást kapott az Európai Uniótól, annak ellenére, hogy erős kötődése van a Hamász terrorszervezethez.

Úgy látszik, hogy az Európai Bizottság szemében Orbán Viktor jelenléte rosszabb, mint a Hamászé

– mutatnak rá a szerzők.

A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy Franciaországban is helyet kapnak helyi képviselők az egyetemek igazgatótanácsában. Magyarországon a 111 kuratóriumi helyből 11-et töltöttek be a Fidesz tagjai, a Bizottság erre hivatkozva vezetett be példátlan szankciós intézkedést, pedig azóta le is mondtak a helyekről.

Ami még rosszabb: meg sem várva a tárgyalások végét, egyes európai ügynökségek már el is rendelték a különböző kutatási konzorciumoknak, hogy zárják ki magyar partnereiket

– háborognak a publicisták, akik úgy vélik, a döntéssel a magyar fiatalokat akadályozzák meg abban, hogy a demokrácia más modelljeit is megismerhessék, pedig a Bizottság feladata többek között az is, hogy hozzájáruljon a jövő európai állampolgárainak képzéséhez.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ronald Wittek

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. február 29. 20:26
A koncepciós eljárások már csak ilyenek. Pofátlan, képmutató, kettős mércés banda.
bagira002
2024. február 29. 13:39 Szerkesztve
M. ország szemében az Európai Bizottság rosszabb mint a nácik, kommunisták , Hamász. Magyarok is hasonlót gondol az EP-ről ,Brüsszelről , Ursuláról.
Jose
2024. február 27. 17:41
Készüljünk a kilépésre. Már leírtam egyszer, hogy nagyon komolyan meg kell vizsgálni és közszemlére tenni, hogy mi történne, ha kilépnénk.
smokey-eye
2024. február 27. 17:01
Nagyon remélem, hogy a Fidesz EP választási kampányának kiemelt témája lesz a két hazaáruló komcsi k. áskálódása Erasmus ügyben .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!