Dróntámadás érte Bagdadot, a Katáib Hezbollah egyik parancsnoka is az áldozatok között van (VIDEÓ)

2024. február 07. 23:03

A Visegrád24 szerint újabb amerikai csapásról lehet szó.

2024. február 07. 23:03

Legkevesebb hárman életüket vesztették szerdán este Bagdadban egy gépjárművet érő dróncsapásban – közölték helyi milicista és biztonsági források, miután az iraki fővárosban gyors egymásutánban hangos robbanásokat lehetett hallani.

A tájékoztatás szerint 

a Katáib Hezbollah iraki síita milícia egyik parancsnokát és két tagját ölték meg a keleti Mastal kerületben. 

Mint közölték, Visszám Mohammed Abu Bakr asz-Szádi is a halottak között van, aki a Katáib Hezbollah szíriai hadműveleteiért felelős parancsnoka volt.

Fokozódó támadások

A Gázai övezeti izraeli-palesztin fegyveres konfliktus kirobbanása óta fokozódtak Irak területén az Irán támogatását élvező fegyveres csoportok és a közel-keleti országban állomásozó amerikai erők egymás elleni támadásai, illetve megtorló csapásai.

A Pentagon a Katáib Hezbollát gyanúsítja egy három amerikai katona halálát okozó dróntámadással, amelyet a szíriai határ közelében, Jordánia északkeleti részén működő egyik bázisuk ellen követtek el január végén. Ugyan a Katáib Hezbollah később bejelentette, hogy felfüggeszti az amerikai csapatok elleni támadásait, „hogy elejét vegye az iraki kormány megszégyenülésének”, más fegyveres csoportok – köztük az an-Nudzsaba nevű milícia – közölték, hogy nem hagynak fel a Közel-Keleten állomásozó amerikai erők elleni harccal.

A Visegrád24 az X-oldalán közzétett egy videót is az esemény helyszínéről. A kísérőszövegben azt írták, hogy újabb amerikai megtorló csapásról lehet szó.

A felvételt alább tekintheti meg:

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2024. február 07. 23:59
Ó, de sajnálom. Egy terroristával kevesebb. Ennek már Veresné se tud kegyelmet adni.
Lami66
2024. február 07. 23:18
A demens bidé elfelejtette, hogy Bagdadot már szarrá bombázták? Most megint támadják szerencsétleneket?
hauptrichter
2024. február 07. 23:18
A vége mindig az, hogy de mit keresnek ott az amerikaiak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!