Dróntámadás érte Bagdadot, a Katáib Hezbollah egyik parancsnoka is az áldozatok között van (VIDEÓ)

2024. február 07. 23:03

A Visegrád24 szerint újabb amerikai csapásról lehet szó.

2024. február 07. 23:03

Legkevesebb hárman életüket vesztették szerdán este Bagdadban egy gépjárművet érő dróncsapásban – közölték helyi milicista és biztonsági források, miután az iraki fővárosban gyors egymásutánban hangos robbanásokat lehetett hallani.

A tájékoztatás szerint 

a Katáib Hezbollah iraki síita milícia egyik parancsnokát és két tagját ölték meg a keleti Mastal kerületben. 

Mint közölték, Visszám Mohammed Abu Bakr asz-Szádi is a halottak között van, aki a Katáib Hezbollah szíriai hadműveleteiért felelős parancsnoka volt.

Fokozódó támadások

A Gázai övezeti izraeli-palesztin fegyveres konfliktus kirobbanása óta fokozódtak Irak területén az Irán támogatását élvező fegyveres csoportok és a közel-keleti országban állomásozó amerikai erők egymás elleni támadásai, illetve megtorló csapásai.

A Pentagon a Katáib Hezbollát gyanúsítja egy három amerikai katona halálát okozó dróntámadással, amelyet a szíriai határ közelében, Jordánia északkeleti részén működő egyik bázisuk ellen követtek el január végén. Ugyan a Katáib Hezbollah később bejelentette, hogy felfüggeszti az amerikai csapatok elleni támadásait, „hogy elejét vegye az iraki kormány megszégyenülésének”, más fegyveres csoportok – köztük az an-Nudzsaba nevű milícia – közölték, hogy nem hagynak fel a Közel-Keleten állomásozó amerikai erők elleni harccal.

A Visegrád24 az X-oldalán közzétett egy videót is az esemény helyszínéről. A kísérőszövegben azt írták, hogy újabb amerikai megtorló csapásról lehet szó.

A felvételt alább tekintheti meg:

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 19:34
🍓 ️ F­­­o­­r­­­r­­­ó­­ l­­á­­n­­yok sz­­ex­­­et ak­­­ar­­­n­­­ak, ba­sz­d m­­eg ők­et itt 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
andorra-77
2024. február 08. 04:15 Szerkesztve
Az ügy előzménye, higy az amerikaiakat ujabb dróncsapások érték Irakban és Szíriában valamint Jemen partjainál. Csak ez ugye amerikai kudarc, a liberális Mandiner erről nem számol be.
andorra-77
2024. február 08. 04:13
lájkbajnok 2024. február 07. 23:59 Cionista duma. A Kataib Hezbollah az amerikai megszállók ellen küzd, ennyi erővel a mi 56-os forradalmáraink is terroristák voltak.
lájkbajnok
2024. február 07. 23:59
Ó, de sajnálom. Egy terroristával kevesebb. Ennek már Veresné se tud kegyelmet adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik