Brüsszeli vélemény: Ez minden más alternatívánál ígéretesebb Magyarországnak

2024. február 21. 10:58

A Brussels Signalban megjelent publicisztika azt állítja, hogy Európának és a magyaroknak is kedvezne, ha a Fidesz a választásokat követően csatlakozna az ECR-hez.

2024. február 21. 10:58

Európának és Magyarországnak is kedvezne, ha a Fidesz az európai parlamenti választásokat követően csatlakozna az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjához (ECR) – írja a Brussels Signal.

A lap szerint Orbán Viktor politikájában elsőbbséget kell kapnia az Európai Bizottsággal kialakult rossz viszony rendezésének, mert Magyarország jóléte az uniós tagsággal járó előnyöktől függ, így szövetségesekre van szüksége, hogy újraépítse ezt a kapcsolatot.

A Fidesznek csatlakoznia kell egy parlamenti frakcióhoz, hogy lehetősége legyen érdemben befolyásolni az európai politikát

– állítja Henry Olsen. Szerinte a másik alternatíva az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport lenne, ám az ID ideológiai szolidaritása gyengíti az uniós döntéshozatal befolyásolásának esélyeit.

Orbán Viktor kiváló politikus, tudja, mikor érdemes politikai csatákba belemenni

– írja a szerző, aki úgy véli, az ECR-hez csatlakozva Magyarország rendezheti kapcsolatait az EU-val, ez pedig minden más alternatívánál ígéretesebb az ország szempontjából.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2024. február 22. 16:30
Csak Piedonénak áll jól résen át nézni.
numero1-2
2024. február 22. 11:33
Miert kell bárhova is belépni. Ha egyezik az elv akkor lehetszavazni ugy is hogy nem vagyunk tag ,elkötelezett stb. Neki kell a főnök inkáb mert nullák nélküle.
numero1-2
2024. február 22. 11:27
ECR nek van szüksége a fönökre!!!! Még be se lépet de mar meg akarjak mondani min változtasson.!!!!!!!!!!! Ha akart volna változtatni a fönök már változtatot volna.
paperfellow
2024. február 22. 03:59
Hát, ha netto befizetők leszünk, akkor már kb semmivel nem tud az únió lekenyerezni bennünket. Az a vonat már elment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!