Bekeményített az orosz hadsereg: szuperfegyverrel támadhatták Kijevet

2024. február 09. 07:13

Az egyik ukrán lap szerint az oroszok valószínűleg egy Cirkon rakétát használtak.

2024. február 09. 07:13

Az orosz haderő a háború során valószínűleg először kilőhetett egy 3M22 Cirkon típusú hiperszonikus rakétát Kijevre – erről számolt be az ukrán Defense Express.

Az ukrán lap egy Kijevben becsapódott orosz rakéta roncsait elemezve jutott arra a következtetésre, hogy

az orosz haderő valószínűleg egy Cirkon rakétát használt, ezen szerepel ugyanis egy kézzel írt 3M22 felirat.

Igaz azonban, hogy a rakéta típusa a felirat ellenére nem egyértelműen megállapítható, hiszen az eszköz becsapódás után apró darabokra robbant, a Cirkon pontos kinézetéről pedig nincs elérhető, nyilvános információ.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: HANDOUT / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jovanazugy
2024. február 09. 13:50 Szerkesztve
Ja,ha meg azt írták volna rá, hogy "Царь-бомба2", akkor azt is elhiszik, és mindjárt jobban hangzik a szalagcím, hogy Az oroszok már Cár-bomba2 dobták le. Azon a darabkán amit találtak, mivel volt ráírva, aszfaltkrétával vagy színes zsírkrétával? Mert akkor az már űrkutatási csúcstechnológia
Nasi12
2024. február 09. 13:18
Csak megtisztelik az új vezérkari fönököt.
Sanyikám
2024. február 09. 11:36
Nagy hatótávolságú papír repülőrakéta gyermek firkákkal.
Osztap_Bender
2024. február 09. 10:25 Szerkesztve
Kézzel írott 3M22 felirat volt a rakéta maradványán? Ez a bizonyíték ugye? Igaz, hogy szerhíj iljics balfasz írta rá másnap reggel, de ez mellékes. A "művelt nyugat" mindent bevesz, még azt is, amire gondoltok. Ezek az ukránok még mindig a sztálini narratíva szerint használják a tájékoztatást. Talán még Putyin aláírása is ott volt a kilövés pontos helyével, dátumával, időpontjával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!