A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az oroszok ötvenezres sereggel támadhatnak hamarosan Zaporizzsjában

2024. február 20. 07:25

Lendületbe jött az orosz haderő.

2024. február 20. 07:25
null

Orosz és ukrán források egyaránt arról beszélnek, hogy 

az oroszok 50 ezer fős hadsereget koncentrálnak Zaporizzsjában,

írja a CNN, épp ott, ahol megindult a kudarcba fulladt ukrán ellentámadás 2023 tavaszán. Olyan időszakról beszélünk, írják, amikor 

az oroszok próbálják megerősíteni kiharcolt fölényüket a keleti fronton, miután Avgyijivkát is bevették.

Az Unian megírta: Az ukrán  vezérkar szerint február 19-én hetven összecsapás volt a frontvonalon. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Egymásra rakva ezeket a hokkedliket, az orosz sereg Kijevig pipiskedhet.

Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. február 21. 10:43
A 2022 februári orosz támadás, ami a Krímből észak felé tartva Henicseszk, Melitopol, onnan elágazva nyugatra Enerhodar, Vaszilivka, észak-keletre Tomark, Polohi vonalon haladt -- > Orehov előtt akadt el. A városba való benyomulás nem sikerült. A front pontosan ott fagyott be, ahol 2023 nyarán az ukránok ellentámadása áttörte az első orosz vonalakat, ez Robotyne és Verbove térsége. Csakhogy nem voltak képesek ezt a sikert kiaknázni, és Tokmark felé előrenyomulni, ellenkezőleg, az orosz csapatok azóta itt is ellentámadásba mentek át, területet nyertek, Robotyne egy részét visszafoglalták. Súlyos harcok folynak a térségben. Robotyne eleste legalább olyan hatású lesz, mint Avdijikva elvesztése, hiszen az ukránok főcsapása tavaly azt tűzte ki célként, hogy áttörve az orehovi frontot, elérjék Tokmark városát, onnan pedig az Azovi-tengert, hogy kettészakítsák az oroszok által elfoglalt területeket. Demoralizáló lesz, hogy a tavalyi minimális területnyereség minden eleme elveszik.
Aerion
2024. február 21. 10:32
antal-2 Amúgy Adiivkától Zaporozzsije kurva messze van! ---------------- Kedves barátom, tájékoztatlak, hogy az ukrán front több mint 1000 km hosszú. A frontvonal a Dnyeper mentén Kamyanske. Lobkove, Myme, Kponai településeknél áll, ami közúton nagyjából 30-35 km-re van Zaporozsijától. De nem ez a nagyváros lesz a főcsapás elsőszámú célpontja, ha itt indul az orosz támadás, hanem Orehov. Ez a település a frontvonaltól alig 5 km-re helyezkedik el.
backsplash
2024. február 20. 17:09
Nagyon szar az a terep. Sík és úgy tele van aknával, mint a kóbor eb bolhával. Az ukránok is csak sávokon tudtak közlekedni, ott is hagyták a fogukat rendesen. Most ezen a vonalon kéne visszaütni őket. Szerintem ez a rész már maga a következő országhatár. Nem véletlen, hogy a telegramon információs csendet kérnek az oroszpártiak a mozgással kapcsolatban.
states-2
2024. február 20. 10:32
Ukránoknak annyi, na meg a beléjük pumpált milliárdoknak is. Kábé annyira hasznosult, mint a mi komcsiainkba fektetett guruló dollárok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról