Az oroszok ötvenezres sereggel támadhatnak hamarosan Zaporizzsjában

2024. február 20. 07:25

Lendületbe jött az orosz haderő.

2024. február 20. 07:25
null

Orosz és ukrán források egyaránt arról beszélnek, hogy 

az oroszok 50 ezer fős hadsereget koncentrálnak Zaporizzsjában,

írja a CNN, épp ott, ahol megindult a kudarcba fulladt ukrán ellentámadás 2023 tavaszán. Olyan időszakról beszélünk, írják, amikor 

az oroszok próbálják megerősíteni kiharcolt fölényüket a keleti fronton, miután Avgyijivkát is bevették.

Az Unian megírta: Az ukrán  vezérkar szerint február 19-én hetven összecsapás volt a frontvonalon. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Egymásra rakva ezeket a hokkedliket, az orosz sereg Kijevig pipiskedhet.

Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. február 21. 10:43
A 2022 februári orosz támadás, ami a Krímből észak felé tartva Henicseszk, Melitopol, onnan elágazva nyugatra Enerhodar, Vaszilivka, észak-keletre Tomark, Polohi vonalon haladt -- > Orehov előtt akadt el. A városba való benyomulás nem sikerült. A front pontosan ott fagyott be, ahol 2023 nyarán az ukránok ellentámadása áttörte az első orosz vonalakat, ez Robotyne és Verbove térsége. Csakhogy nem voltak képesek ezt a sikert kiaknázni, és Tokmark felé előrenyomulni, ellenkezőleg, az orosz csapatok azóta itt is ellentámadásba mentek át, területet nyertek, Robotyne egy részét visszafoglalták. Súlyos harcok folynak a térségben. Robotyne eleste legalább olyan hatású lesz, mint Avdijikva elvesztése, hiszen az ukránok főcsapása tavaly azt tűzte ki célként, hogy áttörve az orehovi frontot, elérjék Tokmark városát, onnan pedig az Azovi-tengert, hogy kettészakítsák az oroszok által elfoglalt területeket. Demoralizáló lesz, hogy a tavalyi minimális területnyereség minden eleme elveszik.
Aerion
2024. február 21. 10:32
antal-2 Amúgy Adiivkától Zaporozzsije kurva messze van! ---------------- Kedves barátom, tájékoztatlak, hogy az ukrán front több mint 1000 km hosszú. A frontvonal a Dnyeper mentén Kamyanske. Lobkove, Myme, Kponai településeknél áll, ami közúton nagyjából 30-35 km-re van Zaporozsijától. De nem ez a nagyváros lesz a főcsapás elsőszámú célpontja, ha itt indul az orosz támadás, hanem Orehov. Ez a település a frontvonaltól alig 5 km-re helyezkedik el.
backsplash
2024. február 20. 17:09
Nagyon szar az a terep. Sík és úgy tele van aknával, mint a kóbor eb bolhával. Az ukránok is csak sávokon tudtak közlekedni, ott is hagyták a fogukat rendesen. Most ezen a vonalon kéne visszaütni őket. Szerintem ez a rész már maga a következő országhatár. Nem véletlen, hogy a telegramon információs csendet kérnek az oroszpártiak a mozgással kapcsolatban.
antal-2
2024. február 20. 11:25
Egy kis szaros faluért meghalt 80.000 fehér szláv. Itt 250 km-t kell megtenni!!! Jön a tavasz. A lánctalpasok leállnak a sárba. Nyárig lófasz sem lesz itt. Addig beássák magukat mint az Azovsztálba tették. Ráadásul itt van egy hatalmas sziget mint erőd, atomerőmű és vízerőmű. Az nehézjárműgyárról nem is beszélve. Kb. Sztálingrád ostroma 2.0.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!