Amikor egy európai politikus nem tudja, mit beszél

2024. február 09. 17:18

Ukrajnát sem szolgálják az olyan mondatok, hogy „hamarosan Ukrajna is az EU tagja lesz.”

2024. február 09. 17:18
Találkozott Volodimir Zelenszkij és Ursula von der Leyen.
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Este a Hír Tv-n a Putyin beszédet fogom elemezni  (19.30) – volt benne amatőr, de egyben eléggé ijesztő történészkedés (ha tényleg ennyire a történelemben él az orosz vezető, az baj) , sorolt fel valós orosz sérelmeket és komoly nyugati hibákat/provokációkat  – (a csecsenek támogatása, a 2008-as ukrán/grúz NATO meghívás mellett a már elfeledett rakétavédelmi rendszer telepítés és még más valid pontok), és volt csúsztatás, torzítás, meg nem kevés olyan is, ami nettó nem igaz.

Előtte az M1-en a háború állásáról beszélünk. (17.23). Az ukránok nem állnak jól.

Addig meg egy kis színes, amikor egy európai politikus nem tudja, mint beszél:
»Von der Leyen felhívta a figyelmet arra is, hogy mekkora változás ment egy évtized alatt végbe Ukrajnában: korábban az oroszbarát ukrán rezsim tekintélyelvű törvényeket hozott, és tüntetőket gyilkolt az utcán, ma pedig ez az ország új törvényekben rendeli el a nemzeti kisebbségi jogok kiterjesztését, az igazságszolgáltatási rendszer javítását.«

A nemzetiségi jogokat a 2014 előtti Janukovics rendszer terjesztette ki a 2012-es liberális, előremutató nyelvtörvénnyel, ami az ukrán nacionalisták heves ellenállását váltotta ki – a Majdan egyik fő követelése volt, hogy eltöröljék. El is törölték, és sok más előremutató dolgot is a nemzeti kisebbségek védelme területén.

Ukrajna most valamit visszaad remélhetően abból, amit 2014 után a Nyugat nagy hallgatása közepette elvett. Ja, hogy miért nem szereti a magyar jobboldali közvélemény Ukrajnát és a Nyugatot is, nos azt nem kis részben a nemzeti kisebbségekhez való egészen opresszív hozzáálláshoz (vagy annak ignorálásáshoz) lehet kötni).

Az ilyen beszékeken, amit most von der Leyen összehozott, csak kínosan lehet mosolyogni. És Ukrajnát sem szolgálják az olyan mondatok, hogy »hamarosan Ukrajna is az EU tagja lesz.«

Miért áltatjuk őket?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. február 10. 13:20
"»hamarosan Ukrajna is az EU tagja lesz.« Miért áltatjuk őket?” Nono, azért urszulafonfájzer és köre már vadul ötletel arról mit is kéne kitalálni amire hivatkozva az EP eccerű többséggel, a tagállamok bármilyen megkérdezése nélkül megszavazza majd május végén banderisztán azonnali, soronkívüli tagfelvételét. Ezeknek ugyanis mostanra teljesen elment a maradék eszük is, bár valószínűleg azelőtt se volt.
2024. február 10. 07:25 Szerkesztve
Sokba kerül ez a szerelem (?), liezon (?),vagy ki tudja micsoda Európának, Ukrajnának és Oroszországnak is. Egyetlen más országfővel nincs ilyen “bensőséges” kapcsolata fondernek. Összetéveszti a magánéletét a hivatali kötelezettségével, a magánérzelmeit a valósággal. Pont úgy viselkedik, mint egy cárnő, a rosszabbik fajtából.
egy genetikusanalattvaló
2024. február 09. 21:57
"zavulon 2024. február 09. 19:24 2080 az hamarosan van. Addigra meglesznek a csatlakozási tárgyalások előkészítéséhez szükséges feltételek" Csak már az nem lesz, amihez csatlakoznának. Legalábbis, ha ilyen Ursula szintű ostoba gazemberek vezetik továbbra is.
szarvas-2
2024. február 09. 21:48
Látlelet. Ez a szerencsétlen,gerincetört nő már csak madárijesztő a deep state panoptikumában,amiként a Biden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!