Az EU kitiltotta volna Carlsont a Putyin-interjú miatt, de miután az nyilvános lett, a fél világ beszélni szeretne az orosz elnökkel

2024. február 09. 14:18

Peszkov szerint a Kreml minden kérést szem előtt tart.

2024. február 09. 14:18

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: exkluzív interjút adott Vlagyimir Putyin orosz elnök Tucker Carlson, jobboldali véleményvezérnek. Megírtuk azt is, az újságírót az interjú miatt számos kritika érte, sajtóhírek szerint az EU-ban az is felmerült: kitiltják Európából, noha a magyar kormány kőkemény üzenetet küldött Brüsszelnek, amely szerint „kár a gőzért”, a magyar kormány úgysem járulna ehhez hozzá. A magyar állásponttal egyébként Elon Musk, milliárdos is egyetértett.

Hazai idő szerint péntek hajnalban aztán nyilvánosságra került az interjú, amelynek során Tucker Carlson többek között az Északi Áramlat felrobbantásáról is megkérdezte az orosz elnököt. Putyin pedig kitálalt. Erről itt olvashat részletesebben.

Ezt is ajánljuk a témában

EU vs. Carlson: 0 - 1

Aztán jött az újabb pofon az EU-nak. 

Mintegy 11 óra alatt a videó megtekintésének száma az X-en meghaladta a 80 milliót, a YouTube-on pedig a 3,8 milliót. És ez még nem minden. A Kreml is bejelentést tett az interjú kapcsán. Közölték: a Kreml az elmúlt napokban többtucatnyi megkeresést kapott a világ nagy médiumaitól, amelyek interjút kívánnak készíteni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel

– tájékoztatta Dmitrij Peszkov államfői szóvivő pénteken az újságírókat. Peszkov szerint azt követően, hogy nyilvánossá vált: Tucker Carlson amerikai televíziós személyiség elnöki interjúlehetőséget kapott, egyebek között az Egyesült Államok, Franciaország, Olaszország, Ausztria és Ausztrália médiája részéről érkezett hasonló kérelem Moszkvába. A szóvivő köszönetet mondott a külföldi sajtónak az orosz elnök iránti érdeklődéséért, hozzátéve, hogy

„nyilvánvaló okokból” most nem lesz több interjú, de a Kreml – a jövőre való tekintettel – minden kérést szem előtt tart. 

Azt mondta, hogy diplomáciai csatornákon keresztül nem érkezett reagálás a Putyin és Carlson közötti beszélgetésre, hozzátéve hogy ilyennel nem is számoltak. Kijelentette, hogy a Kreml nem lát „hisztériát és pánikot” az Egyesült Államokban a Putyin-interjú után. Hangot adott véleményének, hogy idővel az elnöki interjút nagyon alaposan tanulmányozni fogják.

„Szeretnénk, ha minél több olvasó és néző megismerné államfőnk interjúját” – mondta Peszkov. Közölte azt is, hogy az amerikai újságíró nem egyeztette előre kérdéseit a Kremllel, hozzátéve, hogy az ilyesmi nem is gyakorlat az elnöki apparátusnál. Carlson amerikai idő szerint csütörtök este tette közzé honlapján és több online platformon az orosz vezetővel készített kétórás interjúját.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tomica8
2024. február 10. 09:55
Olvasva a különböző cikkeket az interjúról az megállapítható, hogy érdemben senki nem cáfolta meg az elhangzottakat! Azt, hogy az orosz elnök elmondott kényes és kínos dolgokat az egyes tárgyalásokról, sejtettük, de most ki is lett mondva. Kíváncsian várom a nyugati politikusi reakciókat, megnyilatkozásokat.
iimre
2024. február 10. 08:10
"bodrigyuri feb09. 20:09 N. Katalin lemondott már? V. Judit visszalépett már?" Ügyes, ügyes! Te biztosan az Orbánék embere vagy, aki provokálni próbál a baromságaival, hogy aztán tényekke laz ellenkezőjét bizonyístuk Hát tessék: Magyarországon egymás után folyamatosan negyedszer szerzett demokratikus választásokon 2/3-os többséget az OGV&Co., a nemzeti oldal* — és most kapta az eddigi legerősebb felhatalmazást, tudod, 135 képviselői helyet az eddigi “rezgőléces” 133 helyett… Ennek pedig azért van jelentősége, mert egy egész országot meg lehet vezetni 4 évig, erőszakkal akár 8-ig is, de 12 év alatt már biztosan kibontakozott volna valami népfelkelés, ha minden olyan szörnyű volna Magyarországon, ahogyan a megélhetési ellenzék hajtogatja. * 1. 2010 https://www.valasztas.hu/49/valasztas.hu 2. 2014 https://www.valasztas.hu/48/valasztas.hu/ 3. 2018 https://www.valasztas.hu/ogy2018/valasztas.hu/ 4. 2022 https://vtr.valasztas.hu/ogy2022/orszaggyules-osszetetele
dios1968
2024. február 09. 21:59
Az eu elmegy a büdös kurva annyába az összes tetű amerika bérencel együtt
Zjzj
2024. február 09. 20:15
Menjpicsba mar ezzel a kitiltassal; valami utodott bekopott valamit aztan ti meg ujraesujra jatszatok mint egy megakadt lemezt…ugy mint dollarbaloldal, gurulo dollarok megy egyeb fszsagok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!