Az EU kitiltaná Tucker Carlson amerikai újságírót a Putyin-interjú miatt

2024. február 07. 19:00

Carlsont Donald Trump korábbi amerikai elnök, és Putyin orosz elnök „szócsövének” nevezték.

2024. február 07. 19:00

Mint arról korábban a Mandiner beszámolt: nemrég Moszkvába utazott Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezér. A hírportálok azt a lehetőséget is felvetették, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készíthet interjút. Erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

Az EU kitiltaná Tucker Carlson amerikai újságírót a Putyin-interjú miatt

Nem sokkal később megdöbbentő hírt közölt a Newsweek: a lap szerint az EU kitiltaná Tucker Carlson amerikai újságírót a Putyin-interjú miatt. A lap értesülései szerint „a törvényhozó” – aki felszólította az EU-t, hogy vizsgálja meg Carlson „utazási tilalmának” lehetőségét – Carlsont Donald Trump korábbi amerikai elnök, és Putyin orosz elnök „szócsövének” nevezte, hozzátéve, hogy 

mivel Putyin háborús bűnös és az EU szankcionál mindenkit, aki segíti őt ebben az erőfeszítésében, logikusnak tűnik, hogy a Külügyi Szolgálat az ő ügyét is megvizsgálja.”

Ismerős kijelentés?

A Mandiner olvasóinak a kitiltás ötlete onnan is ismerős lehet, hogy Guy Verhofstadt balliberális képviselő a napokban ugyancsak az orosz rezsim propagandistájaként emlegett Carlsont, közölve, hogy ő megvonná a vízumát. Erről ítt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Kőkemény üzenetet küldött a kormány Brüsszelnek Tucker Carlson kitiltásának ügyében

Tucker kitiltásának hírére Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az X-en reagált. Mint fogalmazott:

Kár a gőzért, nem fogjuk hagyni, hogy megtörténjen!”

– jelentette ki a politikus.

Bejegyzését az alábbiakban tekintheti meg:

A lap teljes, angol nyelvű cikkét a témában itt olvashatja.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2024. február 09. 19:48
A demokrácia, a szólásszabadság, az egyenlő jogok és a jogállamiság legnagyobb dicsőségére!!
mai nap
2024. február 09. 18:02
Jogállamék 😀😀😀😀😀.
Nasi12
2024. február 09. 16:15
Demokratikus kitiltás, szólásmegvonás. Ide jutottunk. Korábban nálunk volt tilos a szabad európa, most meg ott tilos a russia today. Az inga leng. Rákosi is megdicsöül ott hamarosan. Mint marx. A friss szobrával.
zsolt196969
2024. február 08. 20:21
Szutykok a Bartus cikkhez írjál te DK pöcs. Már neki is balfaszok vagytok. Olvassátok el. Te is te szutyok ha tudsz olvasni és értelmezni mit írt. DK pöcs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!