Vlagyimir Putyin legnagyobb rémálmát válthatja valóra Magyarország

2024. január 25. 09:01

Hiába remélte az orosz elnök, hogy Svédország nem csatlakozhat a NATO-hoz, egyre valószínűbb, hogy Törökország után Magyarország is támogatja a tagságát.

2024. január 25. 09:01
null

Vlagyimir Putyin rémálmát váltja valóra Magyarország azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az X-en bejelentette: telefonon beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és megerősítette, a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát – írja a Newsweek, amely szerint Vlagyimir Putyin a katonai szövetség terjeszkedésének megakadályozását remélte.

A cikk felidézi, hogy Orbán Viktor meghívta Magyarországra a svéd miniszterelnököt, ám elutasító választ kapott, mondván, nem lát okot a tárgyalásokra.

Többek között ez a hozzáállás is az oka annak, hogy „mindenki, akin a narancssárga pártsapka mellett kormányzati sapka van, pecsétes papíron elhelyezett aláírásával támogatta a svéd NATO-csatlakozást. Akin viszont kormányzati sapka nincs, ellenben narancssárga pártsapka van, az meg azt üzeni, hogy kapcsolataink jelenlegi állapotát tekintve egyszerűen nincs kedve a körülmények szerencsétlen alakulása esetén magyar katonákat háborúba küldeni Svédországért".

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Pavel Bednyakov

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. január 25. 18:54
Brüsszel fütyül, a vétótlan köpcös geci, meg a bandája fancsali pofàval ropja rá a haláltáncunkat. Sosem arra kell figyelni, amit hazudoznak a köpcös geci, meg a sameszai, hanem arra, amit csinálnak!
lajajakab11
2024. január 25. 17:45
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
nguru
2024. január 25. 16:47
Legközelebb, ha a csúti kolostormalac raportra megy, nem lesz vazelin, meg térdelés! Szárazon, tövig! És még örülhet, ha nem kell utána egy csésze teát meginnia!
Akitlosz
2024. január 25. 16:14
Mekkora kretén már megint cikkcímadó ember! Ha szívlapáttal ütnék a felét már csak abból rengeteget tanulna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!