Telefonon egyeztetett Stoltenberggel Orbán, a magyar kormány támogatni fogja a svéd tagságot

2024. január 24. 14:43

A miniszterelnök megígérte, „az első adandó alkalommal lezárják a ratifikációt”.

2024. január 24. 14:43

Orbán Viktor miniszterelnök az X-közösségi oldalán számolt be arról, hogy telefonon beszélt Jens Stoltenberg, NATO-főtitkárral.

A kormányfő megerősítette, hogy 

a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát

„Hangsúlyoztam azt is, hogy továbbra is szorgalmazni fogjuk, hogy a magyar Országgyűlés szavazza meg Svédország csatlakozását és az első adandó alkalommal zárja le a ratifikációt” – derült ki a bejegyzésből. 

Mint ismert, Orbán Viktor meghívta Magyarországra a svéd miniszterelnököt. A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása valamint a magyar-svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése lesz.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Novák Katalin köztárssági elnök ugyancsak az X-en jelentette ki, „Törökország ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását, most rajtunk a sor”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Összesen 471 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cicologus
2024. január 26. 23:02
jól átbaszta csuti a fasz geciket
alexandrosz-2
2024. január 25. 16:27 Szerkesztve
A vétótlan köpcös geci úgy táncol, ahogy brüsszel fütyül. Sohasem arra kell figyelni, amit hazudik, hanem arra, amit csinál.
Gyurcsany-embere
2024. január 25. 05:41
Orbán újabb hazugsága, hogy nem ők fogják utoljára jóváhagyni a csatlakozást, erre ez a szarházi továbbra is csak szórakozik a svédekkel, mire azok félrerúgták. Mit gondolt, hogy majd idejönnek a svédek kérlelni őt? Magasról leszarják, ahogy mindenki más is az unióban. Ha nem most szavaztatja meg az országgyűléssel, akkor majd pár hónappal később amikor úgyis megtörik.
ToIeranciaterror
2024. január 24. 22:11
Orbán mondott egy "nesze semmit fogd meg jól"-t, mert a demokráciában a miniszterelnök nem utasíthatja a parlamenti képviselőket. Azok arra szavaznak, amire akarnak..., Orbán meg majd széttárja a karját... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!