Súlyos kritikát kapott a liberálisoktól Von der Leyen

2024. január 26. 11:21

Marie-Agnes Strack-Zimmermann szerint reformokra van szükség Brüsszelben, és arra, hogy biztonsági kérdésekben a „demokráciában magától értetődő" többségi elv érvényesüljön.

2024. január 26. 11:21
null

A liberálisok Marie-Agnes Strack-Zimmermannal, az FDP honvédelmi politikusával az élen akarnak nekivágni az európai parlamenti választásoknak – írja a Die Welt. A politikus szerint intézményi reformokra van szükség Brüsszelben, példaként említette, hogy biztonsági kérdésekben nem érvényesülhetne többé az egyhangúság elve, helyette a többség döntése számítana, ami „a demokráciában magától értetődő".

Az interjúban azt is elmondta, hogy ijesztőnek találta, amikor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tízmilliárd euróval „vásárolta meg" Orbán Viktor szavazatát, majd azt javasolta neki, hogy ne vegyen részt egy fontos szavazáson.

Ezzel szemben Von der Leyen hangsúlyozta, Magyarország azért jutott a források egy részéhez, mert megvalósította az igazságügyi reformokat, a sokat emlegetett kávézás pedig Olaf Scholz javaslata volt.

Strack-Zimmermann, aki 2021 óta elnökli a Bundestag honvédelmi bizottságát, korábban kikérte magának, hogy Európa autonóm is lehetne.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Hans Lucas

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. január 29. 22:24
"Lószart, Mama!"
bagira002
2024. január 29. 04:09
Merkel - Ursula és többi brüsszeli idióta háborúbűnös vezető politikájának következménye mind az a felfordulás ami euban látható.
bsztcs
2024. január 28. 20:46
Taläljanak ki vmit hogyan lehet lefegyverezni ezt a sok autokrata, genetikai hulladekokat. Nem lätjäk h mi van a vilägban???tegyenek mär vegre rendet.
auditorium
2024. január 26. 14:39
A német liberális honvédelmi miniszterasszony célja megvonni a vétózást, mely csupán egyetlen ország vétója miatt blokkoja az EU-P. működését. Mivel Mo. vétózta kezdetben a svédek és finnek Natotagságát, ezzel ellenségeket szereztünk magunknak, amit nehéz most helyreállitani. Vétózta az ukránoknak szánt újabb 5O milliárd eurós közös EU-támogatást, ami ugyan tetszik több országnak (Ausztria, Szlovákia, talán már Lengyelország is, de ezzel is felhivtuk magunkra a figyelmet, mert csak mi nyilatkozunk, a többi hallgat. Az eladósodott görököknek, olaszoknak, belgáknak, franciáknak etc. sem hiányzik az újabb érvágás, de féltéglával döngetik mellüket Ukrajna mellett. Az ukránok pedig úgy állitották be honvédő háborújukat, ha nem győznek, akkor egész Európa elveszik és orosz gyarmat lesz. Ettől rettegnek az eddig jómódban élő népek. A mostani helyzetben a legnyereségesebbek: az USA, Kina, Svájc, Oroszország, Szaud Arabia, Katár . A legvesztesebb Európa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!