Nincs megállás! Most épp a Pentagon követel lőszert és fegyvereket Ukrajnának

2024. január 24. 11:33

„A lőszerek és tüzérségi lövedékek mellett Ukrajnának sürgősen szüksége van elfogórakétákra is az orosz támadások elleni védekezéshez” – mondta a Pentagon egyik tisztviselője.

2024. január 24. 11:33

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy nagyon nehéz helyzetben van az ukrán hadsereg, mivel a harcoló férfiak átlagéletkora 43 év.

Az ukrán hadsereg újabb iszonyú problémájára hívta fel a figyelmet a Politico. A lap közölte, hogy az ukrán katonák a frontvonalakon kifogyóban vannak a lőszerekből és más fegyverekből, amelyek az orosz megszállók elleni harchoz szükségesek a Pentagon egyik tisztviselője szerint.

„December óta Washington nem tudott olyan mértékű katonai segélyt küldeni Ukrajnának, mint az előző két évben” – mutatott rá Celeste Wallander, a Pentagon nemzetközi biztonsági ügyeket felügyelő vezető tisztviselője újságíróknak.

Finanszírozás nélkül nem tudnánk tartani azt az ütemet, amelyet a konfliktus kezdete óta biztosítunk Ukrajnának”

– mondta Wallander.

A lőszerek és tüzérségi lövedékek mellett Ukrajnának sürgősen szüksége van elfogórakétákra is az orosz támadások elleni védekezéshez” – foglalta össze a véleményét Celeste Wallander.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: ROBERTO SCHMIDT / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. január 26. 13:51
Nekem is sürgösen szükségem van 20dkg nápolyira. Mikor kapom meg végre?
rocktoberi-2
2024. január 24. 18:44
Akkor adjatok nekik, baszodalássan!
lajajakab11
2024. január 24. 18:15
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
KBA98
2024. január 24. 16:36
Nincs fegyver! Se pénz! Vége! Esetlen a gazdag Ursula és társai kinyithatják a saját erszényüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!