Netanjahu mindent elárult az izraeli hadsereg terveiről

2024. január 18. 21:03

A kormányfő elmondása szerint a harcok jelenleg két szakaszban folynak.

2024. január 18. 21:03

Izrael már megsemmisítette a Hamász harcoló alakulatainak mintegy kétharmadát, a teljes gázai győzelem után pedig a másik izraeli palesztin terület, Ciszjordánia felett is teljesen át kell vennie a katonai ellenőrzést – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

A kormányfő elmondása szerint a harcok két szakaszban folynak: az első fázisban, amelynek célja a Hamász szervezet 24 harci alakulatának a megsemmisítése, eddig 16 vagy 17 egységet sikerült kiiktatni az izraeli erőknek. „Ezután következik a terület megtisztítása (a fegyveresektől).

Az első művelet rendszerint rövidebb, a második hosszabb ideig tart”

– mondta.

Netanjahu egy elesett izraeli katona fényképét a magasba tartva hangsúlyozta: a katonák nem haltak meg hiába, és ígéretet tett arra, hogy a harcok addig folytatódnak, amíg a Hamász vereséget nem szenved, és a gázai túszok ki nem szabadulnak.

A győzelem kivívása még hónapokig eltart, de eltökéltek vagyunk”

– szögezte le.

A gázai háború utáni lehetséges forgatókönyvekre kitérve Netanjahu hangsúlyozta: a belátható jövőben bármilyen megoldásnak magában kell foglalnia az izraeli katonai ellenőrzést Ciszjordánia egésze felett, ami „kizárja a palesztin állam szuverenitását, ezt el kell fogadni”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 19. 14:05
A sok civil arab áldozat egyértelműen az ARABOK BŰNE. Mire is alapozom ezt? 1., Az arabok eddig már ötször támadtak katonákkal Izraelre. Izrael soha nem hagyta magát, minden alkalommal védekezett és visszatámadt, ahogy ezt minden megtámadott állam tenné. (lásd > a japánok által megtámadott USA, vagy a nácik által megtámadott európai országok). Nem kell hozzás sok ész, talán még Tasi János is ki tudta volna kalkulálni, hogy igy lesz ez az októberi, a HAmaSS által elkövetett kegyetlen mészárlás után is. 2., A terroristák a búvóhelyeiket, fegyverraktáraikat és rakéta-kilővő állásaikat szándékosan civil létesitményekbe ( iskolák, kórházak, mecsetek, lakóházak) helyezték, kitéve szegény civiljeiket, akik nekik nem számitanak, a JOGOS IZRAELI ellencsapásnak.
Tommaso
2024. január 19. 14:02
Az eddig ÖT arab - izraeli háború mindegyikét az arabok kezdték. Ilyen a mentalitásuk. Fontosabb nekik a zsidók gyilkolászása, mint egy SAJÁT ÁLLAM. 1947-ben az USA és a SZU, a két SZUPERHATALOM garantálta volna egy Palesztin Állam határainak biztonságát. De a palesztinok visszautasitották a soha vissza nem térő ajánlatot.
gyzoltan-2
2024. január 19. 09:07
Lám, lám! Íme Izrael rövid terve, tervei: -A gázai háború utáni lehetséges forgatókönyvekre kitérve Netanjahu hangsúlyozta: a belátható jövőben bármilyen megoldásnak magában kell foglalnia az izraeli katonai ellenőrzést Ciszjordánia egésze felett, ami „kizárja a palesztin állam szuverenitását, ezt el kell fogadni”.- Ma már Izrael, a zsidóság, olyan meghódított, szabadon felhasználható, erőtartalékokkal rendelkezik, működik a világban, hogy minden nehézség nélkül viszi a háborúit az arabok ellen, és Ukrajnában is! Moszkva súlyosan vétkezett Izrael, a zsidóság ellen, mikor Szovjetunióként Izrael-ellenes politikát folytatott, amit számunkra is kötelezővé tett... A zsidóság nem tűri az ellenállást! Büntet! Bosszút áll! Most még Putyin összefogja Oroszországot, a víz felett tartja, de Izraelen, a zsidóságon múlik, hogy még mekkora lehúzó súlyt akasztanak rá... A következmények?! -a zsidóságot sohasem érdekelték..! Ők vívják ezeréves harcukat az emberiség ellen, és győzni fognak! Mindenáron!
alexandrosz-2
2024. január 19. 07:45 Szerkesztve
Népirtást folytattok ott gyilkos zsidó háborús bűnös! Már több, mint 100 napja pusztitjátok a palesztinokat az apartheid zsidó terrorállamotokkal, a legaljasabb módszerekkel. De a fogat fogért ösi sémi gyakorlata ràtok is érvényes. Kamatostól kapjátok vissza, amit most elkövettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!