Izraeli védelmi miniszter: Három szakaszból fog állni a Hamász elleni háború

2023. október 20. 15:57

A The Economic Times szerint ez volt az első alkalom, hogy Joáv Gallant a Gázával kapcsolatos hosszú távú terveiről beszélt.

2023. október 20. 15:57

A Mandiner pénteken beszámolt róla, hogy a Pentagon azt tervezi, hogy több tízezer 155 mm-es tüzérségi lövedéket küld Izraelnek, amelyeket már hónapokkal ezelőtt Ukrajnának szántak az amerikai biztonsági készletekből.

Az izraeli védelmi miniszter szerint a Hamász elleni háború három fázisól fog állni – írta meg a The Economic Times.

A lap szerint ez volt az első alkalom, hogy Joáv Gallant védelmi miniszter a Gázával kapcsolatos hosszú távú terveiről beszélt.

Állítása szerint az első szakaszban légicsapásokkal és szárazföldi manőverekkel támadják a csoportot Gázában. A háború ezen szakaszában láthatóan, az a cél, hogy minél súlyosabb csapást mérjenek a Hamászra.

Ezt követően legyőzik az ellenállás zugait.

Ezen kevésbé látványos szakaszban az iszlamisták megmaradt sejtjeit veszik majd célba. Végül pedig megszűnne Izrael „felelőssége a Gázai övezetért”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ISRAELI DEFENSE MINISTRY / ARIEL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2023. október 20. 18:16
Az izraeli terroristák eddig is írtották a palesztinokat nyugati, így magyar segítséggel. Most annyi a különbség, hogy a népirtásra is rábólintottak. Féreg, vérszomjas, fajgyűlölő nép, most majd igazán kiélhetik magukat. Lehet tapsikolni kóserkonzervatív nercsicskák!
fintaj-2
2023. október 20. 18:15
Arról kellett volna megkérdezni Joáv Gallant védelmi minisztert, hogy a gázai határsávot miért nem tudták, vagy miért nem akarták megvédeni!
connorj
2023. október 20. 17:10
JERUZSÁLEM ÉRSEKE MÁR FELAJÁNLOTTA MAGÁT. RABBIK! EGY RABBIT EGY GYERMEKTÚSZÉRT EL FOGNAK FOGADNI. A RABBI ERŐS ÉS KI FOGJA BÍRNI A MEGÁLLAPODÁSÍG. A GYERMEKEK NEM, ÉS MARADANDÓAN SÉRÜLNEK EBBEN A PILLANATBAN IS. RABBIK! MENTSÉTEK MEG AZ ELRABOLT GYERMEKEKET!
MTom
2023. október 20. 17:09
Igazabol 4. Az egyik vezetoje az izraeli kormanypartnak tegnap nyilatkozta ha vegezte a Hamasz-al akkor gondoskodnak rola hogy Ukrajna is gyozzon es az oroszok megkapjak amit megerdemelnek (mivel ugye ok tamogatjak a Hamasz-t) “After we win this war, we will make sure Ukraine wins as well and we will make sure Russia will pay for what it has done” Amir Weitman, chairman of the Libertarian faction of Israel's ruling Likud party,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!