Mindenkit elbűvöl az AI: az Amazon és a Google is sorra teszi lapátra az informatikusait

2024. január 22. 20:28

Több mint 5500 elbocsátás történt 2024 első két hetében.

2024. január 22. 20:28

A technológiai ágazat az új évet újabb létszámleépítésekkel indította, amelyek egy időben történnek azzal, hogy az iparág megduplázta a mesterséges intelligenciába történő beruházásokat – olvasható a CNN cikkében. Sok olyan vállalat jelentett be létszámleépítést a közelmúltban, amelyek jelentős befektetéseket eszközöltek az AI-technológiába, és 

egyre több technológiai cég kifejezetten az AI-t jelölte meg a létszámcsökkentés átgondolásának okaként.

Az AI-t létrehozó iparágban kibontakozó folyamatos munkaerő-piaci felfordulás további zavargásokat okozhat, mivel a technológia az előrejelzések szerint az elkövetkező években át fogja alakítani a szélesebb üzleti környezetet.

Több mint 5500 elbocsátás, kevesebb mint két hét alatt 2024-ben

A legújabb technológiai leépítések a legkülönbözőbb mukakörökben történnek, mind a nagy technológiai cégeknél, mind a kisebb startupoknál. A portál szerint a Google és az Amazon technológiai óriáscégek egyaránt átfogó elbocsátásokat jelentettek be a héten, amelyek több száz dolgozót érintenek a különböző üzletágakban. A Google-nél és az Amazonnál történő leépítésekről szóló hírek hónapokkal azután érkeztek, hogy 

mindkét vállalat külön-külön több milliárd dolláros befektetéseket jelentett be az AI startup Anthropicba.

Szintén ezen a héten a Discord közösségi platform is bejelentette, hogy a személyzet 17%-át leépíti. A Unity Software, a népszerű mobiljátékokban, például a Pokemon Go-ban használt technológia gyártója azt mondta, hogy 25%-kal csökkenti a létszámát. A Duolingo nyelvtanuló alkalmazás pedig azt mondta, hogy szerződéses alkalmazottai mintegy 10%-át elbocsátja. A Layoffs.fyi által összeállított adatok szerint összesen több mint 5500 technológiai alkalmazott vesztette el állását kevesebb mint két héttel 2024 után.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 26. 16:41
I_Isti Majd a megújulók..... :-) Izé. lófasz. Még 50 atomerőmű...
survivor
2024. január 26. 16:40
Akkor lesz elég ápoló, villamosvezető, árufeltöltő....
I_Isti
2024. január 23. 14:21
A világmindenség összes villanyárama nem lesz elég ennyi AI betanításához és futtatásához. Ez van.
bunko-jobbos
2024. január 23. 11:51
Emlékszem én még, mikor meg az indiai szoftveresekkel kacérkodtak. Bejelentették a leépítéseket nagy pofával. Aztán meg visszasunnyogtak. Ebből is ez lesz. Kamu az AI. Pontosabban sok dolgora jó lesz, erre pont nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!