Medvegyev kifakadt a svédekre: „Háborúba szólítanak Oroszország ellen. Nos, nem idióták?”

2024. január 20. 07:53

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese megbotránkozott a svéd kormányon.

2024. január 20. 07:53

A Mandiner beszámolt róla, hogy Svédország 800 katonát küld Lettországba, annak érdekében, hogy őrizzék az ország határát, és elrettentsék Oroszországot egy esetleges támadástól.

Ezt is ajánljuk a témában

A skandináv állam várhatóan 2024-ben csatlakozik a NATO-hoz. Carl-Oskar Bohlin védelmi miniszter egy konferencián fogalmazott úgy:

többen elmondták már előttem is, de hadd nyomatékosítsam: háborúban találhatja magát Svédország.”

A politikus szerint ezt a lakosság túlnyomó részében tudatosítani kell, csak így lehet felgyorsítani a fegyverkezést.

Ezt is ajánljuk a témában

A történtekkel kapcsolatban éles kritikát fogalmazott meg az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev.

„A szemünk előtt zajlik Európa politikai osztályának végső romlása. A svédek boldogan éltek NATO nélkül. Aztán úgy döntöttek, hogy csatlakoznak hozzá, hogy megvédjék magukat az agresszív oroszok ellen. És most a kormányuk háborúba szólít Oroszország ellen, mielőtt csatlakoznának a Szövetséghez… Pontosan azért, mert csatlakoznak.

Nos, nem idióták?”

– tette fel a kérdést Dmitrij Medvegyev X közösségi oldalán (korábbi Twitter).

Fotó: Ekaterina Shtukina/Sputnik via AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trash5
2024. január 21. 09:46
@herceg-3: "Majd amikor Oroszország része lesz Svédország is, akkor majd rájönnek (talán), hogy hol hibáztak!" Megszólalt a magyar "békapárti". A fideszkomcsi jobban drukkol a háborunak mint az oroszok.
trash5
2024. január 21. 09:42
B-kanya: "Russia Today van betiltva" Még szerencse, hogy van a magyar propaganda, ami nagyobb sületlenségeket terjeszt az invázióról, mint a megszálló oroszok maguk.
2024. január 21. 09:38 Szerkesztve
Miután a sztálinista oroszok teljes háborúba kezdtek 2022-ben(!) Európában(!), a fideszkomcsik támogatásával, vajon ki lehet az idióta? Na ki? Hát a svédek. Medvegyev kapjon Nobel békedíjat, Putyinnal és döbrögivel megosztva. Valamint egy-egy ápolót.
B_kanya
2024. január 20. 14:32
Kovács UbulB_kanya 2024. január 20. 12:36 "Háppersze :)))" Kijev szelleme :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!