Mateusz Morawiecki szívesen látná a Fideszt az ECR EP-frakciójában

2024. január 31. 14:47

A volt lengyel kormányfő állítja, nyitottak a tárgyalásokra.

2024. január 31. 14:47
null

Mateusz Morawiecki nyitott arra, hogy a Fidesz csatlakozzon az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójához az Európai Parlamentben az EP-választásokat követően, árulta el a korábbi lengyel kormányfő szerdai sajtótájékoztatóján. A Fidesz jelenleg egyik pártcsaládnak sem tagja az EP-ben. Korábban a Mandiner megírta, arról, hogy végül melyik frakcióhoz csatlakozik a nagyobbik magyar kormánypárt, az EP-választásokat követően várható döntés.

Az ECR két legnagyobb pártja jelenleg a volt lengyel kormánypárt, a PiS, valamint a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök által vezetett Fratelli d'Italia. 

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP 

***

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. február 01. 06:55
Lószart, mama! Nem Máté vagy te, hanem Júdás.
mnmn
2024. január 31. 20:54
Hívja a románokat, várja meg az ukránokat, és akkor megalakithatják a kétszínű sumákok frakcióját.
elbert-0
2024. január 31. 19:05
Hát baszod Bolek ez a Varsói gyors már elment !
kar-6-alom
2024. január 31. 18:52
Örömmel olvasom, hogy az itt kommentelők sem felejtették el, amikor Morawiecki a V4-ekben a románokra akart minket cserélni. A legfájdalmasabb az, amikor barát szúrja hátba az embert. A bizalmat könnyű elveszíteni, visszaszerezni viszont nagyon nehéz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!