Mégsem csatlakozna a Fidesz a konzervatív pártcsaládhoz az EP-ben? Megkérdeztük Orbán Viktor sajtófőnökét

2024. január 13. 10:37

A Politico cikkezett a témában.

2024. január 13. 10:37
null
Bokor Gábor

Michael Strauss, az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoportjának szóvivője a Politicónak nyilatkozva elmondta, Orbán Viktor egyelőre még nem kérte, hogy felvegyék a Fideszt a jobboldali pártcsaládba. A brüsszeli lap már korábban is írt arról, hogy a magyar kormányfő tárgyal a Fidesz csatlakozásáról. 

Tudomásom szerint nem kérték a csatlakozást, ugyanis akkor szerepelt volna a kérés valamelyik ülés napirendjén”

– idézte a politikust a Politico. 

Az ECR két legnagyobb pártja jelenleg a volt lengyel kormánypárt, a PiS, valamint a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök által vezetett Fratelli d'Italia. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke megkeresésükre közölte: A Fidesz még nem döntött arról, hogy melyik európai pártcsaládhoz kíván csatlakozni, vagy arról, hogy újat hoz-e létre. 

Erről az európai parlamenti választás után várható döntés”

– jelezte lapunknak a miniszterelnök sajtófőnöke. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. január 31. 15:19
Stratégiai nyugalommal vizsgáljuk. Nix ugri-bugri! Meloni például elfajzott.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. január 13. 16:14
Melonit zsarolja a Belső Párt az adóssáhgal. A PiS döbbenetesen ostoba módon a bolsevisták háborúját támogatta. Egyik sem normális sajnos annyira, hogy a Fideszhez felérjenek. Előbb revideálniuk kellene a borzalmas tévedésüket.
kobi40
2024. január 13. 15:57
Orban mindig tudta, hogy mit miért tesz, vagy nem tesz Mindent nem tudunk. Kivár. Engem jobban aggaszt, hogy bemegy a sátánbuzi barlangjába tárgyalni. Miről?!
zatoicsi
2024. január 13. 15:52
Tommaso az agresszióról te ne pofázzál disznóarcú, te aki vérségi és szellemi örököse vagy annak a Magyarországot megszálló, a trianoni tragédiában tevőlegesen résztvevő zsidóbolsevik csürhének, akik a mai napig büntetlenül itt pöffeszkednek te tetves rühedék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!