Már Rácz András sem lát esélyt egy újabb ukrán offenzívára

2024. január 08. 10:56

A szakértő szerint most az oroszok taktikusan kivártak, és csak úgy kezdték el rombolni a megtámadott ország energetikai infrastruktúráját.

2024. január 08. 10:56

December vége óta komoly orosz légitámadás-hullám zúdul Ukrajnára, ami alaposan próbára teszi az ukrán légvédelmet. Rácz András, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója szerint tudni lehetett, hogy az oroszok már régóta készültek egy ilyen intenzív csapássorozatra. Az ukrán légvédelem hatékonyságának értékelése mellett két fontos paraméter létezik a szakértő szerint.

Az első, hogy egyszerre hány célpont ellen kell védekezni, másodszor pedig, hogy ezek milyen típusú célpontok”

– mondta a szakértő a Telexnek.

 A legkönnyebben az iráni eredetű, merevszárnyú Sahid drónokat lehet lelőni (az eszközöket már kvázi licensz alapján, továbbfejlesztve az oroszok is gyártják Tatárföldön), ezeket 60-70 százalékos hatékonysággal szedik le az ukránok. Most azonban a leghidegebb hónapok érkeznek, az oroszok pedig kivárták, hogy beköszöntsön az igazi hideg, és akkor kezdték el rombolni az energetikai infrastruktúrát. 

Most december 29-én kezdtek el egy nagy, koncentrált csapássorozatot,

amire pontosan tudtuk, hogy hónapok óta készülnek” – véli Rácz András.

A szakértő kiemelte, hogy Ukrajnának nagyon fogy a tüzérségi lőszere, jelenleg így Rácz András nulla esélyt lát egy újabb tavaszi ukrán offenzívára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. január 09. 00:54
A magyar helyesírás szabályi szerint ezt így kell írni: Rácz András "szakértő".
Daemon6666
2024. január 08. 19:09
Régebben, egy normálisabb korban, mindenkinél kiírták, hogy pontosan miben szakértő. Persze, a moSSlékosoknál ez már nem szükséges, hiszen elég a csak "szakértő" jelző, hiszen aki moSSlékos, az minden ért. Mindenhez is. De lássuk, a teljesség igénye nélkül, hogy a Rácz miben szakértő (SZERINTE): - csőgörényes robbantás (igen, ő volt az az idióta, aki szerint az oroszok csőgörénnyel robbantották fel az Északi áramlatokat) - videójáték-elemző (szerintem ezt mindenki ismeri) - katonai taktika és stratégia - bármilyen harcászati kérdés - biztonságpolitika Mihez ért valójában: - alufóliázás - orosz nyelv (bár ezt ő állítja magáról, szóval....)
mandala-3
2024. január 08. 16:56
Ez a ráczbandi egy kókler szélhámos , csak azt kell megnézni honnan kapja a fizetését! Egyébként meg vicces fiú a csőgörényes és videó játékelemzős , megnyilvánulásaival. A tragédia, hogy valaha is taníthatott. A prájd (buzi felvonulás) a neki való hely!!
Karvaly
2024. január 08. 16:33
Rácznak vége van, majd előpattan Ubul, és elmondja, hogy orosz dezinformációkat terjesztő muszkaszopó :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!