Rendkívüli: Lezuhant egy orosz gép az ukrán határnál, 65 ukrán hadifogoly lehetett a fedélzeten (VIDEÓ)

2024. január 24. 11:03

„Három nyugati gyártmányú rakéta találta el a katonai repülőgépet” – jelentette ki Andrej Kartapolov.

2024. január 24. 11:03
null

Lezuhant egy orosz Il-76-os katonai szállítórepülőgép, a fedélzetén 65 ukrán hadifogollyal, valamint hatfőnyi személyzettel és 3 fogolykísérővel az oroszországi Belgorod régióban – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a hadifoglyokat fogolycserére szállították.

A TASZSZ hírügynökség szerint a repülőgép lezuhanásának helyszínére mentőegységek érkeztek.

Három nyugati gyártmányú rakéta találta el az ukrán hadifoglyokat szállító orosz Il-76-os katonai repülőgépet

– jelentette ki Andrej Kartapolov, az orosz parlament alsóháza védelmi bizottságának elnöke szerdán Moszkvában.

Kartapolov a Vesztyi FM orosz hírrádió beszámolója szerint azt hangoztatta, hogy a vizsgálatnak még meg kell állapítania, hogy a gépet amerikai Patriot vagy német IRIS-Ts rakéták semmisítették-e meg.

Vjacseszlav Vologyin házelnök elrendelte az amerikai Kongresszushoz és a német Bundestaghoz intézendő felhívás megszövegezését, annak érdekében, hogy a képviselők ráébredjenek, kiket finanszíroznak.

 

A lezuhanó repülőgépről készült felvételt itt tudja megtekinteni:

Cikkünk frissül!

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: NICOLAS ECONOMOU / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. január 25. 00:34
Kovács Ubul 2024. január 24. 17:31 "Ez gyorsan ment: a gép Iránból szállított hadianyagot és Belgorodból KELET felé tartva (Moszkva?) érte találat" Lemaradtál, bubuka...
Aerion
2024. január 24. 19:59
Közben nézetm ezeket az úgynevezett radar adatokat: https://www.radarbox.com/data/registration/RA-78830 https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ra-78830#33ba78b2 Ezzel kapcsolatban 1. Feltételezés a közölt repülőgép azonosító szám. 2. Ezek keddi repülésadatok. 3. Miért repülne egy fegyverszállítógép, ami Kaszpi-tenger felől repült be Iránba, Szaúd-Arábián, Egyiptomon, a NATO tag Törökországon át Oroszországba? Nem értem, miért nem arra repült vissza, amerről jött, a rövidebb és biztonságosabb úton, tele fegyverrel, ugye. 4. Miért nem a szerdai repülés adatokat elemzik? ukrán közösségi média, ugye, mint közlési forrás. De jönnek nekem a moslékok, hogy b.meg, eszed a nokedlit. A mosott agyú tetves kurva anyátokat.
Aerion
2024. január 24. 19:51
kambala2 B.meg te ugyanolyan hülye vagy mint az aki a másik oldalon bizonyagatja az igazát ---------------- Én gondolkodom, b.meg. A 'nokedlit' te eszed.
lajajakab11
2024. január 24. 17:52
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!