Korlátlan háborúval fenyegette meg a Hezbollah vezetője Izraelt

2024. január 03. 21:15

Haszan Naszrallah szerint nem maradhatnak megtorlás nélkül az IDF támadásai.

2024. január 03. 21:15

A Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vezetője kijelentette, hogy a mozgalom minden erejével harcolni fog, ha Izrael háborút robbant ki Libanonban. Haszan Naszrallah szerdán a televízióban élőben közvetített beszédében egy nappal azután mondta ezt, hogy kedd este egy Izraelnek tulajdonított légi csapásban likvidálták a Hamász iszlamista palesztin szervezet politikai bizottságának elnökhelyettesét, Száleh Arúrit és a szervezet hat másik vezetőjét Bejrútban, a Hezbollah erősségének számító Dahíje déli elővárosban. „Egyelőre átgondoltan harcolunk a fronton, de

ha az ellenség azt gondolja, hogy háborút indít Libanon ellen, korlátok, visszafogottság, határok nélkül fogunk harcolni”

– mondta Naszrallah. A Hezbollah vezetője kijelentette, hogy szövetségesének, a Hamász vezetőjének a meggyilkolása veszélyes bűncselekmény, amely nem marad büntetlenül.

Az izraeli hadsereg nem vállalta magára a légicsapás végrehajtását, de szóvivője kijelentette, hogy minden forgatókönyvre felkészült.

Október 8., a Hamász és Izrael közötti háború másnapja óta a Hezbollah rendszeresen támad izraeli célpontokat Dél-Libanonból, elsősorban a határhoz közeli izraeli katonai állásokat veszik célba. A határon átnyúló erőszak kezdete óta százhetvenen haltak meg Libanonban, köztük a Hezbollah százhúsz harcosa és több mint húsz polgári személy, köztük három újságíró. A tűzpárbajban legkevesebb kilenc izraeli katona halt meg.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ANWAR AMRO / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 05. 18:25
"A Hezbollah becslések szerint mintegy 150 ezer rakétával rendelkezik" Ezzel ugyan súlyos károkat okozhatnak Izraelnek, de egyúttal a saját országuk, és lakóik sirját is megássák, mert Izrael válaszolni fog, és a válaszuk rettenetes lesz. A libanoni városok úgy fognak kinézni, mint Gáza. Hülye arabok, valóban ez kell nektek? Ezt akarjátok?
Tommaso
2024. január 05. 18:22
"Korlátlan háborúval fenyegette meg a Hezbollah Korlátolt vezetője Izraelt." Vajon miért? Ők kezdték rakétázni Izraelt, amelyről pontosan tudták, hogy sioha nem marad adósa senkinek.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. január 05. 09:07
kaptok atomot a pofátokba buzi arabok a zsidók nem fognak szarozni veletek
Szvv
2024. január 04. 10:33
Talán nem kéne bombázni seggfej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!