Klaus Iohannist elnyelte a föld!

2024. január 19. 07:57

Adrian Axinia a performance-szerű, provokatív akció végrehajtását azért érezte szükségesnek, mert „Iohannis 2023. december 18-a után nem jelent meg a nyilvánosság előtt”.

2024. január 19. 07:57

Adrian Axinia, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) politikusa egy bukaresti rendőrőrsön iktatta azt a kérvényt, amelyet azért nyújtott be, mert 

Iohannis 2023. december 18-a után nem jelent meg a nyilvánosság előtt”

– számot be a maszol.ro.

A képviselő Facebook-oldalán is megosztotta a már iktatószámmal is ellátott okiratot, melyben „ironikus hangnemben” fogalmazva azt írta, hogy 

ha az elnököt egészségügyi problémák gátolták abban, hogy megjelenjen a munkahelyén, akkor azt a munkaadóinak, azaz Románia állampolgárainak tudniuk kell.

„Ha bajban van, keresztényként segíteni szeretnénk rajta” – írta Axania. 

A politikus ugyanebben a kérvényben kiemelte, hogy Klaus Iohannis nem tett eleget a munkahelyi kötelességének, nem közvetített például a fuvarozók és gazdák tüntetése alkalmával az államhatom és a civil társadalom képviselői között – úgy, ahogyan azt Románia alkotmánya megkövetelte volna tőle – idézte a lap.

Jó ideje nincs nyilvános esemény feltüntetve az elnök naptárában

Axinia arra kérte a rendőrséget, hogy derítsék ki, mi történt az államfővel, akinek eltűnésére az állampolgárokat, a sajtót és az Államelnöki Hivatal alkalmazottait hívta tanúként. Kiemelte azt is, hogy a hivatal hivatalos honlapján az elnök naptárában semmilyen nyilvános tevékenység nincs bejegyezve 2023. december 18-a óta – tette hozzá a maszol.ro.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DOMINIKA ZARZYCKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2024. január 19. 17:06
Ha az a barom képviselő nem lármázik, senki sem vette volna észre ennek a kifakult tapétába beleolvadó, senki-bakszász hiányát.
pesszimista
2024. január 19. 10:57
"Ügysek" ezek a Románok . Mondjuk a mieinket sem kell félteni , de az elkövetett tetteik nagy részét ránk kenik. Ezért jelenhetett meg az Osztrák boltokban a Magyar ne lopj felirat.
pesszimista
2024. január 19. 10:40
Mi a különbség a libernyákok és a Románok politikája között? Az előbbiek alkalmazták roma- magyar politikájukban a régi oszd meg és uralkodj elvet. A romáknak a gyerekek után fizettek dolgozni sem kellet. Ha szükséges volt jövedelmüket "egyéb" módon büntetlenül kiegészíthették. A roma gyilkosságok is rejtélyes módon ekkor történtek. Az ezt vezénylő belügy miniszterük ma is büntetlenül oszthatja az észt. Ezzel szemben a ravasz Románok ki küldték Nyugatra őket pénzt keresni. Azok mivel erre nem voltak felkészülve szinte letarolták őket. Az így megszerzett pénzből cigodák épültek ,de az államnak is jutott
Swansea2688
2024. január 19. 10:28
Valamelyik munkaadója ellopta. Szakmai ártalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!