Donald Trump ismét Orbán Viktort méltatta egy kampányeseményen

2024. január 15. 07:43

Trump Orbán Viktorról: „Egy barát, egy nagyszerű ember, akit talán sokan kicsit keménynek tartanak, de ez rendben van.”

2024. január 15. 07:43
President Trump Hosts Hungary's Prime Minister Viktor Orban At The White House

Donald Trump a hétvégén Iowa államban kampányolt a 2024. január 15-i előválasztásokra készülve. A volt elnök egy január 13-i rendezvényen ismételten méltatta Orbán Viktor miniszterelnököt.

A volt amerikai elnök ezúttal egy, az ukrajnai háborúval kapcsolatos kérdés kapcsán tért ki a magyar miniszterelnökre, akit válaszában nagyszerűnek és a barátjának is nevezett. 

Trump a kampányeseményen ezt mondta a magyar miniszterelnökről:

Egy barát, egy nagyszerű ember, akit talán sokan kicsit keménynek tartanak, de ez rendben van. 

Az orosz haderő rendkívüli kapacitásaira utalva pedig kiemelte, hogy „Orbán Viktor jól ismeri az érintett országokat, ő megmondaná, hogy Oroszország egy szörnyeteg-gépezet”.

Trump esélyei

A január 13-án közzétett legfrissebb közvéleménykutatás szerint Trump Iowa államban jelenleg 48%-on áll. Jóval lemaradva követi őt két fő riválisa, Nikki Haley (20%) és Ron DeSantis (16%). Megjegyzendő, hogy a volt elnök január 13-án első alkalommal kritikát fogalmazott meg a szintén nemzeti-populista retorikát követő Vivek Ramaswamy elnökjelölt-aspiránssal szemben is. Ez megerősíti azt a vélekedést, hogy Trump már Iowában „megsemmisítő” csapást kíván bevinni párton belüli riválisainak szemben, amihez minden támogatóra szüksége lesz.

A kampányeseményen készült videó az alábbi linken érhető el, a magyar miniszterelnököt érintő rész a 35. perctől kezdődik.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gontrai
2024. január 21. 14:46
Hülye mester tanulékony tahója.
Ugandai Bubu
2024. január 15. 12:39
KI veszi be azeket az ócska hazugságokat? Egyáltalán megtalálja a térképen Magyarországot?
blanconegro
2024. január 15. 12:30
Ha Bidé tenné, szégyen lenne. Ez kitüntetés.
lájkbajnok
2024. január 15. 11:57
Orban, the turkey.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!