Az ukrán külügyminiszter kőkemény üzenetet küldött Toroczkai Lászlónak

2024. január 30. 08:49

Dmitro Kuleba szerint Vlagyimir Putyin sorsára juthat a Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke, aki kijelentette, Ukrajna szétesése után igényt tartana Kárpátaljára.

2024. január 30. 08:49
null

„Tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenki akar jó kapcsolatokat Ukrajna és Magyarország között. De ha Vlagyimir Putyin kitörte a fogát Ukrajnával kapcsolatban, akkor az egyes magyar politikusok, akik ilyen kijelentéseket tesznek, még inkább kitörik" – fogalmazott  a Komszomoiszkaja Pravda beszámolója alapján Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Toroczkai László nyilatkozatáról.

A Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke kijelentette, ha a háború következtében megszűnne Ukrajna államisága, egyetlen magyarországi pártként ők igényt tartanak Kárpátaljára.

Kuleba hozzátette, hálás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, amiért világosan kifejtette a magyar kormány álláspontját, mely szerint támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. február 06. 23:34
Ez a Kulabá külügyminiszter vagy házőrző kutya? Inkább az utóbbi!
2024. február 06. 23:09 Szerkesztve
Én úgy látom, hogy Putinnak az összes foga megvan, sportos, fegyelmezett, higgadt, türelmes, nemeslelkű, szavahihető....ami, tudjuk, az ukrán nácikról messze sem állítható ...
blondibarbi
2024. január 31. 20:04 Szerkesztve
Kulabácsi ne üzengessen, mondjon inkább egy összeget ! Kárpátaljáért. Nem kérünk számlát, Nokiás dobozokban, zsebbe megy majd a pénz. Toroczkai maradjon ki ebből, látszik, hogy nem ért az üzlethez ! (...lehet, hogy így könnyebb lesz megegyezni egy ukrán "felsővezetővel")
alexandrosz-2
2024. január 30. 20:11
A kibaszott kakadunak se Magyarorszag területi integritása számít, hanem a hohol tolvajoké. Antall és jeszenszky nyomán árulja a hazát a patkánya, pont, mint a kéksárgába bújt kvótaribanc. Pár nap és kiderül, a vétótlan köpcös geci ismét becsicskul-e, mint legutóbb is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!