Amerika bemutatta: Washington szerint ez Oroszország háborús terve

2024. január 24. 06:37

Egy amerikai tisztviselő szerint az orosz hadsereg jelentős nyomást gyakorol az ukrán légvédelemre a folyamatos drón- és rakétatámadásokkal, amelyek az ukrán nagyvárosokat célozzák.

2024. január 24. 06:37
Ukrainian Forces Retake Ground In Central And Southern Regions As Fight Shifts East

Celeste Wallander, az amerikai védelmiminiszter-helyettes szerint Oroszország háborús terveinek középpontjában jelenleg egy Ukrajna elleni rakéta- és drónhullám áll. Wallander szerint a támadások elsődleges célja az, hogy megtalálják az ukrán védelmi rendszer gyenge pontjait, valamint hogy kimerítsék a légvédelem lőszerkészleteit – írta meg a Reuters.

Oroszország kitartó kísérletei ellenére még nem tudta áttörni Ukrajna robusztus védelmi mechanizmusait.

– tette hozzá a védelmi miniszter helyettese.

Wallander értelmezése szerint emellett az orosz stratégia egyik célja az, hogy az ukránok minél több értékes és nehezen pótolható légvédelmi rakétát használjanak fel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Pierre Crom/Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. január 25. 03:22
hogy kit? azt mar reg attorte most ugy nez ki a natot is at fogja
B_kanya
2024. január 25. 02:04
Micsoda zseni. Csak azt teszi hozzá, hogy fuckrajna robosztus légvédelméhez már Japánból kell rakétákat kunyerálni. Mi lenne, ha a ruszkik nem fogytak volna ki a rakétákból 2022 márciusban?
mirage-2
2024. január 24. 12:14 Szerkesztve
Már megint gusztustalan módon , GYÁVÁN hátulról uszít az amerikai egyesült államok , pontosan az a forgatókönyv mint Ukrajnában Ostoba libsik , hitvány módon kilóg a LÓFASZ muszáj magatokat mindig kiröhögtetni ? Az Oroszok még semmit nem mondtak ,sőt nem is utaltak rá de már az egész moslék nyugat harmadik világháborút vizionál. Mert ugye az nem lehet hogy pont ők akarnak HÁBORÚT kirobbantani talán pont a DEMOKRÁCIA NEVÉBEN ......
faramuci
2024. január 24. 09:50
Ez kb olyan mintha a tizedik szomszédom jobban tudná nálam hogy én mit gondolok,mi jár a fejemben. Usákok a mindentisjobbantudokéscsinálokénvagyokavilágesze hozzáállás hozta el a nyulfarknyi ideig regnáló birodalmuk végét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!