A németek szerint fontos dolgot tanult meg Orbán Viktor az idők során

2024. január 26. 08:42

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent véleménycikk szerzője úgy látja, Orbán Viktor rájött arra politikai pályafutása során, hogy aki mindig igent mond, azt szeretik, de alig veszik észre.

2024. január 26. 08:42
null

Orbán Viktor az idők során megtanulta, hogy aki igent mond, azt szeretik, de alig veszik észre. Aki viszont útban van, arra figyelnek, és talán kap is valamit azért, hogy félre álljon – írja Stephan Löwenstein a Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent publicisztikájában.

A szerző úgy véli, a magyar kormánytagok véleménye, mely szerint Magyarország nem lesz utolsó a svédek NATO-tagságának megerősítésében, azt mutatja, hogy végig Törökországra figyeltek. Ennek egyértelműen ellentmond Orbán Balázs Mandinernek adott nyilatkozata.

Az újságíró szerint Orbán Viktor mindig is nyíltan kifejezte megértését az orosz álláspont iránt, és minden, ami nyugaton viszályt és határozatlanságot kelt, csak jót tehet Vlagyimir Putyinnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Getty Images/Thierry Monasse

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 28. 04:01
A csüngőhasú a Putler embere... 🤮🤮🤮
nemecsek-3
2024. január 26. 15:31 Szerkesztve
kovsa "2024. január 26. 09a:27 • Szerkesztve ...........Ugyanis, aki mindenre csak bólogat, igent mond, az megkap mindent kérés nélkül is." Ez akkor igaz ha személyreszólóan értjük. Meglesz/megmarad a pénz , pozició, üzlet a haveroknak, kastély jacht stb amíg a szolgálat szükséges és tart. Az ár az ország vagy akár földrész szuverenitása, kiszolgáltatottsága más és mások érdekeinek. Jelen esetben ha föntről indulunk egyértelműen az USA birodalmárainak. Hogy ennek érdekében milyen alamizsna csurog le az már az előbbiek politikai játéka (mint láthatjuk). Hogy az eszköz pl. a jobbléti társadalom megengedése vagy csicskába kényszerítés az érdek-ár arány kérdés de az alamizsna az alamizsna ami érdek szerinti függőség és addig tart amíg az érdek indokolja.
pandalala
2024. január 26. 14:29
birodalmi godolkodásmód .... sosem tértek észre, te FAZ !! :-DD
a straight cold player
2024. január 26. 13:19
Baromhülye! Tehát ha valamire Orbán azt mondja, hogy ne, (migráció, ukránprojekt, szankció) akor azt nem azért mondja mert így gondolja, hanem csak, hogy ,,észrevegyék"! Nóóóóórmális? ,,És talán kap is valamit"!!! Tényleg hülye! Akik eleve minden euroatlanti kívánalomnak rögtön lefeküdtek jellemzően hamarabb és több ,,valamit" kaptak! Én úgy érzem, hogy nagyon-nagyon nem tudnak azzal mit kezdeni a német sajtó segédmunkásai, hogy egy politikus nem csak sodródik az eseményekkel és a túlélésre játszik, hanem saját gondolatai, koncepciói vannak! Nagyon szeretnék megfejteni hogy mi ez a számukra nagyon furcsa jelenség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!