Putyin: Készen állok tárgyalni Kijevvel

2023. szeptember 15. 17:23

Az azonban más kérdés az orosz elnök szerint, hogy erre Kijev is hajlandó-e.

2023. szeptember 15. 17:23
null

Vlagyimir Putyin Szocsiban fogadta Aljakszandr Lukasenko belarusz vezetőt – olvasható a Rzeczpospolita hasábjain. Az orosz elnököt az eseményen arról kérdezték, mit szól Antony Blinken amerikai külügyminiszter azon nyilatkozatához, miszerint – a béketárgyalásokra utalva – „két ember tud csak tangózni”. Az orosz elnök erre úgy felelt, hogy az ukránok azt kockáztatják, hogy elfelejtik a hopakot, az ukrán népi hagyományokon alapuló táncát. Ehelyett „valaki másnak a dallamára táncolnak”.

Ami az amerikaiakat illeti: ők maguk sem tudják, hogyan kell ezt a tangót járni. A zene figyelemre méltó, a lépések szépek, de az USA mindent hatalmi pozícióból igyekszik kezelni”

Putyin hozzátette, hogy Washington képtelen vagy nem hajlandó félúton találkozni a másik féllel, ehelyett gazdasági szankciókat, pénzügyi korlátozásokat, fenyegetéseket és erőszakot alkalmaz, hogy elérje, amit akar.

A béketárgyalásokkal kapcsolatban egyébként úgy fogalmazott:

már elmondtam: sosem zárkózunk el a tárgyalástól. Szóval, ha a másik oldal is úgy akarja, akkor parancsoljanak. De nem hallani semmit”

– fogalmazott, emlékeztetve, hogy Zelenszkij rendeletet is kiadott arról, hogy nem tárgyal Kijev az oroszokkal.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. szeptember 16. 00:00
Ahhoz, hogy bármifé tárgyalás legyen, Zselének és bandájának el kell tűnnie. Az angol vagy amerikai állampolgársága már mindegyiknek megvan hozzá. Csak fogni kell a csomagot és menni, aztán utánam vízözön.
Kovács Ubul
2023. szeptember 15. 20:03
Muszka "békejavaslat": - a négy megye fennmaradó részéről vonuljanak ki az ukik - örökös oroszbarát "semlegesség" - ruszki bábkormány - Odessza stb. későbbi "csatlakozási" lehetőségének elismerése. Az "ajánlat" természetesen nem alku tárgya. Érthetetlen, hogy az ukránok miért nem kapkodnak a pompás lehetőségért.
Falióra tábornok
2023. szeptember 15. 19:02
elég nagy szarban lehet az ork hódsereg, ha putler inkább fagyasztaná a konfliktust.
johannluipigus
2023. szeptember 15. 18:09
Kijev (USA) nem hajlandó tárgyalni. Folytatódik a harc az utolsó ukránig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik