Az USA-t nem érdekli szövetségesei véleménye, kazettás bombákat küld Ukrajnába

2023. július 11. 18:47

Amerika döntésén több prominens NATO-tagállam is felháborodott.

2023. július 11. 18:47

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk, az Egyesült Államok újabb 800 millió dollár értékű katonai segítséget küld Ukrajnába – közölte pénteken az amerikai külügyminisztérium; a csomag ENSZ-egyeményben tiltott kazettás lőszereket is tartalmaz. A külügyminisztérium sajtóközleménye szerint a szállítmány több fajta precíziós lőszert, rakétákat, légvédelmi és harckocsi-elhárító eszközöket, valamint harci járműveket foglal magába, és olyan DPICM-ek kategóriájába tartozó rendkívül hatékony tüzérségi eszközöket, amelyeket az Egyesült Államok ezt megelőzően nem küldött Ukrajna számára. A DPICM (dual-purpose improved conventional munition) úgynevezett kazettás lőszer, amely 

bevetésekor számos további apró robbanóeszközt bocsát ki magából, megsokszorozva a pusztító hatást.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Az Egyesült Államok múlt héten jelentette be azt, hogy az ukrán tüzérséget saját készleteikből származó kazettás bombákkal fogják ellátni. Amerika döntésén több prominens NATO-tagállam is felháborodott. Rishi Sunak közölte, ogy nem támogatja az Egyesült Államokat abban, hogy kazettás bombákat küldjenek Ukrajnába. A brit miniszterelnök kiemelte, hogy az Egyesült Királyság egyike annak a 123 aláírónak, akik aláírták a használatukat tiltó egyezményt. Sunak, aki hétfőn találkozik az amerikai elnökkel, azt nyilatkozta, hogy 

Ezt is ajánljuk a témában

A kazettás vagy fürtös bombák meglehetősen egyszerű koncepción alapulnak: a fő lövedék, melyet kilőhetnek ágyúból, aknavetőből, vagy ledobhatnak repülőgépekről, a levegőben szétnyílik, majd sok apró másodlagos töltet hullik ki belőle. Ezek a töltetek ideális esetben a földet éréskor azonnal felrobbannak, nagy területet terítenek be, és kegyetlen veszteségeket okoznak az élőerő körében.

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. július 12. 07:39
Amerikát mikor érdekelte bárkinek is a véleménye ? Ha majd a kazettás bomba is kifogyott, atomot küld. A BEFEKTETŐK ÉRDEKE MINDENEK ELŐTT !
alenka
2023. július 12. 03:44
Oroszoknaj úgyis több van: mint minden másbol is....ukrajnaban állnak a szaros gatyak harmadával...
B_kanya
2023. július 11. 20:51
"counter-revolution 2023. július 11. 19:35 Az USA-nak nincsenek szövetségesei, vazallusai vannak." A hűbérúr-vazallus viszony definíció szerint KÖLCSÖNÖS kötelezettségeket jelentett. A szó, amit keresel, a "csicska" ill a "védelmi pénz".
Galerida
2023. július 11. 19:42
Aztán majd az oroszok a legselejtesebb készleteikkel megszórják a Monsantó és a többi amerikai cég termőföldjeit és akkor néhány évtizedig csak zöldíthetnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!