Több európai ország is tiltakozik az ellen, hogy az USA kazettás bombákkal támogatja Ukrajnát

2023. július 08. 16:38

Az Egyesült Államok szerint Kijev biztosítékot adott arra, hogy nem fogja őket használni városi területeken.

2023. július 08. 16:38

Rishi Sunak nem támogatja az Egyesült Államokat abban, hogy kazettás bombákat küldjenek Ukrajnába – számolt be a Sky News. A brit miniszterelnök kiemelte, hogy az Egyesült Királyság egyike annak a 123 aláírónak, akik aláírták a használatukat tiltó egyezményt. Sunak, aki hétfőn találkozik az amerikai elnökkel, azt nyilatkozta, hogy 

Nagy-Britannia ehelyett tankok és nagy hatótávolságú fegyverek biztosításával támogatja Kijevet.

Mint ismert, az Egyesült Államok azzal érvelt a pusztító fegyverek küldése mellett, hogy Kijev biztosítékot adott arra: nem fogja őket használni városi területeken.

Ezt is ajánljuk a témában

Spanyolország sem támogatja az USA döntését

„Nem kellene kazettás bombákat küldeni Ukrajna megsegítésére” – ezt viszont már a spanyol védelmi miniszter nyilatkozta szombaton, egy nappal az Egyesült Államok bejelentése után. A Reuters cikke szerint  kazettás bombákat több mint 100 ország, köztük Spanyolország is tiltja. Ezek a fegyverek jellemzően nagyszámú kisebb bombát bocsátanak ki, amelyek széles területen, válogatás nélkül ölhetnek. Azok, amelyek nem robbannak fel, évtizedekig veszélyt jelentenek.

Nyitóképen: Rishi Sunak / PRU / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 09. 03:32
Kiteszik mindet a vitrinbe.....hogy nekik is van....
Zjzj
2023. július 09. 01:02
Az amcsik meg majd kiutik erdogenny szemet egy par kiszuperalt repulovel, amiutan a svedeket beszavazzak a natoba, a zorbanon meg majd midenki rohog amint jo pincsikutyakent gyorsan koveti azt a barom gecit.
Zjzj
2023. július 09. 00:55
Addig amig egy muszka katona van ukran foldon, barmivel tamadhatok,. Ameddig a muszkak ugy gondoljak, hogy Ogyesszatol Kijeven at Lembergig barmit lohetnek, akkor az ukranok is visszalohetnek barhol muszkaorszagban. Neres csurhe, ti meg mehettek a zorbantokkal a budos pcsba!
starmind
2023. július 08. 20:32
Miféle biztosítékot adhat egy bolond színész, akit kutyaként tartanak pórázon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!