Zelenszkij: „A végén elvész a sötétség. Legyőzzük a gonoszt”

2023. december 24. 21:39

Az ukrán elnök hozzátette, hogy az egész ország együtt fog imádkozni az ünnepek alatt „a szabadságunkért. A győzelmünkért. Ukrajnáért”.

2023. december 24. 21:39

Az orosz invázióval szembeni bátorító ünnepi üzenetet küldött karácsony estéjén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. „A végén elvész a sötétség. Legyőzzük a gonoszt” – mondta vasárnap közzétett videoüzenetében az ukrán elnök.

Hozzátette, hogy az egész ország együtt fog imádkozni az ünnepek alatt „a szabadságunkért. A győzelmünkért. Ukrajnáért”.

Zelenszkij köszönetet mondott az ukrán katonáknak, akik a fronton a lövészárkokban töltik a karácsonyt, és megosztotta gondolatait azokkal a családokkal, akik idén a harcoló férjük, a fiuk, apjuk nélkül töltik az ünnepeket.

Valamennyi harcosunk Ukrajna őrangyala – mondta Volodimir Zelenszkij.

Ukrajnában január 7-ről előrehozták karácsony ünnepét december 25-re, amikor a világ nagy része ünnepeli. Január 7-én az orosz ortodox egyház ünnepli a karácsonyt, Ukrajnában csak a moszkvai patriarchátus fennhatóságát elismerő ortodox egyház tartja ezen a napon az ünnepet.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: OZGE ELIF KIZIL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. december 25. 15:39
UI: ne nőket sorold be, mutass példát!
urban63
2023. december 25. 15:37
Az egész parlamented és azok testőrei veled az élen mikor alkotjátok meg az áttörő hadosztályt, mert bennetek van az spiritusz ami a felszabaduláshoz kel? Na akkor fog felszabadulni Ukrajna zsarnoság alól, mikár már ti nem lesztek...
jooeee
2023. december 25. 14:15
Ez az idióta megint be van lőve.
alexandrosz-2
2023. december 25. 13:06
Te magad vagy a gonosz zsidó bunkergoblin, meg a hohol náci bandád. Ha fellógatnának benneteket holnap reggelre, már akkor is késő lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!