Véres karácsonyra figyelmeztet az EU illetékese

2023. december 05. 20:29

A belügyi biztos szerint a közel-keleti események csak rontanak a dolgokon.

2023. december 05. 20:29
német terrorelhárító egység

Az EU-ban karácsony előtt „óriási a terrortámadások kockázata” – figyelmeztetett kedden Ylva Johansson belügyi biztos, aki a fenyegetést a Közel-Keleten zajló háborúval hozta összefüggésbe – írta meg a Politico. „Az Izrael és a Hamász közötti háború és a társadalmunkban okozott polarizáció miatt, valamint a közelgő ünnepi időszak miatt óriási a terrortámadások kockázata az Európai Unióban” – mondta újságíróknak a Bel- és Igazságügyi Tanács ülésének kezdete előtt.

Johansson megjegyzéseit a múlt hétvégi párizsi Eiffel-torony közelében elkövetett támadást követően tette, amelynek során egy német férfit megölt, másokat pedig megsebesített egy férfi, aki hűséget fogadott az Iszlám Állam csoportnak. „Láttuk ezt nemrég Párizsban, de sajnos láttunk ilyet korábban is” – mondta Johansson.

Októberben egy francia tanárt halálra késeltek egy arras-i iskolában elkövetett támadásban, amelyet a francia hatóságok terrorista incidensként kezeltek. November végén a német belügyi kémügynökség is azt mondta, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború miatt megnőtt a radikalizálódott iszlamisták Németországon belüli támadásainak kockázata.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Wassilios Aswestopoulos / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2023. december 06. 16:41
Édes Istenem most úgy csinálnak Brüsszelben hogy tudják baj van, mert ők figyelmeztetnek minket de eddig Orbán Viktor akárhányszor elmondta nekik a véleményét ezekről a féregnyúlványokról valahogy nem akarták elhinni, erre tessék most ők lépnek, itt megjegyzem közel keleti konfliktus ide vagy oda, ez már évek óta így megy, de azért biztos lehetsz benne hogy a betelepítésűket tovább akarják folytatni, nyugat europában sajnos néhány országban a politikai vezetésbe is befurakodtak, ezt bizton állíthatom na pont ezért akarják és érték el ezt a betelepítési kvótát, kűlföldön hány ilyet láttam szőke kék szemű aztán kiderűl róla hogy arab.
nyugalom
2023. december 06. 14:21
A vendégnek joga van mindenben, mindenkor!
patópál
2023. december 06. 10:30
part and parcel
Mandiner444hu
2023. december 06. 10:25
Sátánista Iszlám Több muzulmán, több terror
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!