Nem bírta elviselni, hogy muzulmánokat ölnek szerte a világon – késsel és kalapáccsal támadt egy férfi járókelőkre Párizsban, egy ember meghalt

2023. december 03. 07:12

A támadó azt üvöltötte a szemtanúk szerint, hogy „Allah akbar”.

2023. december 03. 07:12

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, 

miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah akbar”.

Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

Először a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt, majd a terrorelhárítási ügyészség vette magához az ügyet.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elkövető pszichológiai problémákkal küzd és radikális iszlamista nézeteket vall

Az elkövető Armand R., 26 éves, Párizs egyik elegáns elővárosában, Neuilly-sur-Seine-ben született francia állampolgár, pszichológiai problémákkal küzd, 

radikális iszlamista nézetei miatt szerepel a titkosszolgálatoknak az állambiztonságra veszélyes személyekről vezetett nyilvántartásában.

Még 2016-ban négy évre elítélték egy merényletterv miatt, szabadulása óta a titkosszolgálatok megfigyelése alatt állt – mondta a helyszínen a belügyminiszter.

Az áldozat egy német állampolgárságú férfi, aki turistaként tartózkodott a francia fővárosban. A támadáskor a feleségével és barátjával volt, ők nem sebesültek meg a merényletben. A két sérült egy hatvanas éveiben járó francia és egy külföldi turista, utóbbi állampolgársága nem ismert, nincsenek életveszélyben.

A rendőrség szerint a letartóztatásakor a merénylő közölte: 

nem bírta elviselni, hogy muzulmánokat ölnek szerte a világon.

„Azt tudom, hogy azt mondta, hogy Allah akbar. Állítólag a taxisofőrnek mondta, aki közbe akart avatkozni, és állítólag a rendőröknek is mondta” – fogalmazott a belügyminiszter, aki szerint az elkövető a rendőröknek arról is beszélt: 

dühös amiatt, ami Gázában történik, Franciaország bűnrészes abban, amit Izrael tesz, és elege van abból, hogy muszlimok halnak meg”.

A tárcavezető azt is közölte, hogy a merénylő a szüleivel él, és pszichiátriai kezelés alatt áll.

„Nem engedünk a terrorizmusnak!”

„Nem engedünk a terrorizmusnak. Soha” – írta az X-en Élisabeth Borne francia miniszterelnök, aki támogatásáról biztosította a sérülteket és hozzátartozóikat, valamint köszönetét fejezte ki a rendfenntartó erőknek és a mentősöknek a bátorságukért és a professzionalizmusukért.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: DIMITAR DILKOFF / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. december 03. 18:43
Amíg sokkolóval csiklandozzák ezeket és nem lövik szitává, nem lesz rend. Ezek csak az erőből értenek.
Martell 2
2023. december 03. 14:29
Ezek a mocskos francia politikusok a bűnösök akik beengedték ezt a színes söpredéket és azokat üldözik akik ellenzik a bevándorlást.
ittésmost
2023. december 03. 14:21
"Egy ember meghalt" ... ezt úgy közlik, minha a sakkban a futó leütött volna egy gyalogot.
Spiritmonger
2023. december 03. 13:52
Disznóvérrel kell meglocsolni, aztán úgy felakasztani. A hulláját meg disznókkal megetetni. Fejlesztené a világnézetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik