„Allahu Akbar” – kiáltotta, majd halálra szúrt egy tanárt egy férfi Franciaországban

2023. október 13. 13:32

A BBC úgy tudja, hogy az elkövető csecsen származású.

2023. október 13. 13:32

Késeléses támadás történt egy francia iskolában. Egy pedagógus elhunyt, két ember pedig súlyosan megsérült a támadás következtében – írta meg az Euronews. Gérald Darmanin belügyminiszter közölte, hogy a támadás az északi Arras város Gambetta középiskolájában történt.

A meggyilkolt személy egy francia nyelvtanár volt, és egy tornatanárt is megkéseltek.

A helyi média arról számolt be, hogy a támadó az iskola egykori diákja volt. A 20-as éveiben járó támadó azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar” – közölte a rendőrség. Az elkövető az iskola egykori tanulója volt.

A BBC úgy tudja, hogy az elkövető csecsen származású. A rendőrség előtt állítólag már korábban is ismert volt.

Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy az elkövetőt őrizetbe vette a rendőrség. A francia terrorelhárítási ügyészség terrortámadás miatt indított vizsgálatot.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DENIS CHARLET / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
john-lennon-a-libsik-kiralya
2023. november 14. 09:08
Minden idők legnagyobb libsijeként mondom, hogy nem támogatom Palesztinát.
connorj
2023. október 13. 17:21
HOL VOLTATOK ZSIDÓK ??? https://www.huffingtonpost.co.uk/2014/05/01/islamist-extremists-isis-crucify-two-men-syria-graphic-images_n_5246462.html
hátakkor
2023. október 13. 16:30
Elszigetelt eset.
vapepe
2023. október 13. 16:09
Ezt még Putyin is elhajtotta Oroszországból. Az ostoba franciák meg még az oktatását is fizették. Szerintem gumicsónakot alá, aztán mehet észak-Gázát védeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!