Új ötlettel állt elő Verhofstadt: így kerülné ki Orbán vétóját

2023. december 07. 13:54

„Így nem tud minket zsarolni, hogy csökkentse az EU-s finanszírozás jogállamisági feltételeit” – hangoztatta a belga EP-képviselő.

2023. december 07. 13:54

Amint arról a Mandiner is beszámolt, csütörtökön Párizsban fogadja Emmanuel Macron Orbán Viktort, hogy meggyőzze Ukrajna támogatásának kérdésében. Ugyanebben a kérdésben új ötlettel állt elő Guy Verhofstadt belga EP-képviselő az X-en.

Ukrajna támogatását a szokásos EU-s finanszírozáson kívül kell finanszíroznunk”

– írja a liberális politikus. Szerinte egy háborús kötvényt kéne létrehozni, „amit Orbán nem vétózhat meg. Így nem tud minket zsarolni, hogy csökkentse az EU-s finanszírozás jogállamisági feltételeit!” – fogalmaz Verhofstadt.

Nyitókép: Twitter-képernyőfotó

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. december 08. 09:23
Milyen érdekes, hogy olyan fejlett országban, mint Belgium nincsen bolondok háza, s ezért a súlyos pszichiátriai betegek is szabadon flangálhatnak.
Krupp Skya
2023. december 07. 21:45
NEVEM V TÓT LÁSZLÓ.
elfújta az ellenszél
2023. december 07. 20:33
Ez is olyan "önkéntes" lenne, mint a Békekölcsön annak idején? Mert csak úgy magától nem sok fog összejönni
Ninini
2023. december 07. 20:29
Ha ki tudunk belőle maradni, azt csináltok, amit akartok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik