„Nincs időnk játszmákra!” – odaszólt Orbán Viktornak a német külügyminiszter

2023. december 05. 18:42

Annalena Baerbock már nagyon szeretné elküldeni az 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást Ukrajnának.

2023. december 05. 18:42
NATO cyber conference

Annalena Baerbock német külügyminiszter kedden felszólította Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy felejtse el a vétót az Ukrajnával folytatott uniós bővítési tárgyalások megkezdésével és a Kijevnek szánt új pénzeszközök jóváhagyásával kapcsolatban – tudósít a Politico.

Baerbock a szerb elnököt is „megdorgálta”. A német külügyminiszter azt is kifogásolta Aleksandar Vučić szerb elnökkel kapcsolatban, hogy szerinte Oroszországhoz simul, és „hátrányos helyzetbe hozza politikai ellenzékét a közelgő választások előtt”.

Ezt is ajánljuk a témában

Baerbock kritikusan reagált Orbán Viktornak az Európai Tanács elnökéhez írt leveléhez is. Mint ismert, a magyar államfő levélben fordult Charles Michelhez, az Európai Tanács elnökéhez, amelyben arra szólította fel, hogy vegye le az Ukrajnával folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szóló megbeszéléseket az uniós vezetők jövő heti csúcstalálkozójának napirendjéről.

Jelenleg nincs időnk a játszmákra” 

– mondta Baerbock Ljubljanában. „Ha olyan helyzetben vagyunk, amikor az európai béke támadás alatt áll, akkor minden nap és minden órában mindent meg kell tennünk, hogy a lehető legjobban megvédjük népünket, és még inkább Ukrajna népét” – jelentette ki a német külügyminiszter.

Az EU a tervek szerint a december 14-15-i csúcstalálkozón hagyta volna jóvá a bővítési tárgyalások megkezdését és az Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd eurós pénzügyi támogatás folyósítását. Ezekhez a lépésekhez azonban mind a 27 uniós vezető egyhangúságára szükség van, így Orbán Viktor vétóval fenyegetőzhet – jegyzi meg a Politico.

Nyitókép: JANINE SCHMITZ

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2023. december 06. 17:04
"Annalena Baerbock már nagyon szeretné elküldeni az 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást Ukrajnának." Nézzen szét a spájzban, a pincében vagy a padláson, hátha talál néhány pénzzel megtöltött guruló bőröndöt.
nyugalom
2023. december 06. 13:39
Ez a kis vérkomcsi ribi!
kukasmacska
2023. december 06. 08:08
A legócskább ügynökök jönnek mindig azzal a süket dumával, hogy nincs idő hülye kérdésekre, átgondolásra meg kifogásokra, vedd meg rögtön azt a sokszorosan túlárazott szart, amit eléd rakott.
salmonella
2023. december 06. 07:55
Ez 1 buta liba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!