Nem találták meg a lengyelek az orosz rakétát

2023. december 30. 21:25

„Délután három órakor a kijelölt terület átfésülése befejeződött. A kutatás eredménye negatív volt” – közölte a lengyel hadsereg hadműveleti parancsoksága.

2023. december 30. 21:25

Lengyelország szombaton befejezte a szárazföldi kutatást, miután nem találta meg annak a feltételezett orosz rakétának a darabjait, amely előző nap reggel sértette meg az ország légterét – közölte a lengyel hadsereg.

Délután három órakor a kijelölt terület átfésülése befejeződött. A kutatás eredménye negatív volt”

– írta a lengyel hadsereg hadműveleti parancsoksága az X közösségi médiában. „A katonai műveleteket befejeztük, és nem tervezünk további szárazföldi ellenőrzést”.

Lengyel katonai vezetők pénteken közölték, hogy az ukrán határ irányából aznap reggel azonosítatlan repülő tárgy lépett be az ország légterébe, és három perccel később elhagyta azt. Az ukrán hatóságok arról számoltak be, hogy pénteken kora reggel számos városukat érte intenzív légitámadás.

„Az ukrán fél és a szövetségesek előzetesen megerősítették a radarjaik adatait, hogy a tárgy elhagyta Lengyelország területét” – közölte szombaton a Reuters brit hírügynökséggel a műveleti parancsnokság egyik szóvivője. A területvédelmi erők mintegy ötszáz katonája vett részt a kutatásban a délkelet-lengyelországi Zamosc város környékén – közölte a műveleti parancsnokság az X-en.

Pénteken a lengyel külügyminisztériumba kérették az orosz ügyvivőt, magyarázatot kérve a légtérsértésre.

Az ügyvivő, Andrej Ordas szombaton kijelentette, hogy Oroszország addig nem ad magyarázatot a lengyel légtérbe rövid időre belépő azonosítatlan tárgyra, amíg nem kap arra nézve bizonyítékot, hogy az orosz rakéta volt. Az ügyvivő a RIA-Novosztyi orosz állami hírügynökségnek azt mondta, hogy a lengyel követelések „megalapozatlanok”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2024. január 01. 06:45
Ismerve Tuskot és bandáját csoda, hogy nem raktak oda valami terhelő bizonyítékot.
Jospehe998
2023. december 31. 20:01
De már világgá kürtölték hogy ez aztán már biztos hogy orosz rakéta volt ami “szétnézett” Lengyelországban aztán hazament. Persze hazudni azt tudnak…
alexandrosz-2
2023. december 31. 17:45
Polák hisztéria. Basszák meg magukat!
Beszélgető
2023. december 31. 17:09
Kedden bekéretik az orosz nagykövetet a pénzügy minisztériumba és követelni fogják a rakéta keresésének költségeit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!