Megszólaltak az oroszok is a lengyel területre csapódott rakétáról: „Ezek a vádak alaptalanok”

2023. december 30. 15:14

A varsói orosz nagykövetség ügyvivője szerint „kézzelfogható bizonyítékokat” kellene bemutatniuk a lengyeleknek arról, hogy valóban orosz rakétáról van szó.

2023. december 30. 15:14

Korábban több ízben beszámoltunk arról, hogy Ukrajna irányából érkező, orosz rakéta repült be péntek reggel Kelet-Lengyelországba. A lengyel külügyminisztérium péntek este közölte:

Wladyslaw Teofil Bartoszewski külügyminiszter-helyettes bekérette Andrej Ordast, a varsói orosz nagykövetség ügyvivőjét,

akinek diplomáciai jegyzéket adtak át, amelyben a lengyel hatóságok felszólítják az orosz felet, hogy tisztázza Lengyelország légtérének egy robotrepülőgép általi megsértését, valamint „az ilyen típusú cselekedetek azonnali beszüntetését” követelik.

Oroszország „egyértelmű bizonyítékot” követel arról, hogy valóban orosz rakéta csapódott Lengyelországba, viszont ameddig ez nem történik meg, addig Moszkva nem ad magyarázatot az incidensre – írja a The Guardian.

Miután Andrej Ordast, a varsói orosz nagykövetség ügyvivőjét beidézték a lengyel külügyminisztériumba, úgy nyilatkozott, hogy „amíg nem kapunk kézzelfogható bizonyítékokat,

nem fogunk magyarázatot adni, mert ezek a vádak alaptalanok”.

Majd a 2022 novemberében történt incidensre utalt, amikor egy rakéta két embert ölt meg egy lengyel határ menti faluban, azonban kiderült róla, hogy az ukrán hadsereg lőtte ki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: JAKUB PORZYCKI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoked_ly
2023. december 31. 08:41
Tulajdonképpen, nem is csapódott be Polák területen semmi! Bizonyíték nulla! 😎
Vladiszláb
2023. december 31. 06:16
Mekkora az esélye, hogy a nácik hamis zászló alatt megtámadják a frissen jogállammá vált Lengyelországot és közösen provokálják ki a demokratikus világháborút?
lbs0420
2023. december 31. 04:10
Ezt hívják "árnyékra vetődésnek"... A lengyelek már másodszorra is megtették... Az ő szerintük orosz rakétáról kiderült, hogy a gyártmányát illetően valóban még a szovjet időkben gyártották, csak hogy az ukránok indították!
jooeee
2023. december 30. 22:33
Ez a lengyel hivatalos közlemény az orosz rakétáról. - Nincs meg, de igazából nem is láttuk, de az biztos, hogy orosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!