Orosz rakéta repült át Lengyelországba, a lengyelek bekérették az orosz nagykövetség ügyvivőjét

2023. december 29. 22:56

Felszólították az orosz felet, hogy tisztázza Lengyelország légtérének egy robotrepülőgép általi megsértését.

2023. december 29. 22:56
TUSK, Donald

Korábban több ízben beszámoltunk arról, hogy Ukrajna irányából érkező, orosz rakéta repült be péntek reggel Kelet-Lengyelországba.

A lengyel külügyminisztérium péntek este közölte: 

Wladyslaw Teofil Bartoszewski külügyminiszter-helyettes bekérette Andrej Ordast, a varsói orosz nagykövetség ügyvivőjét, akinek diplomáciai jegyzéket adtak át, amelyben a lengyel hatóságok felszólítják az orosz felet, hogy tisztázza Lengyelország légtérének egy robotrepülőgép általi megsértését, 

valamint „az ilyen típusú cselekedetek azonnali beszüntetését” követelik.

Bartoszewski előtte sajtóértekezleten úgy vélekedett: az incidens a lengyel légvédelem „tesztelését” jelenti. Hangsúlyozta, hogy Varsó újabb légtérsértés esetén képes „gyorsan és hatékonyan” reagálni.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. december 30. 22:26
szintetikus 2023. december 30. 08:54 • Szerkesztve "A lengyelek jobban járnak ha felkészülnek. Én a helyükben elkezdeném előkészíteni amerikai nukleáris fegyverek telepítését amelyek Oroszországra mutatnak." Ott vannak azok az AEGIS Ashore bázis silóiban...
Advocate
2023. december 30. 19:15
Minden vicc csak egyszer jó, es ezt a "jajj berepült, jajj mi lesz velünk!" Sztorit már egyszer elsütték, ezzel is hergelve a közvéleményt! Becsapódott? Nem! Akkor? Háború van a szimszédben, ha valakinek nem tünt volna fel....
Málaga21
2023. december 30. 11:46
Áthajították a ruszkik a gyalásót egész ukrajna felett? Mert ugye minden másból már tavaly kifogytak.
Málaga21
2023. december 30. 11:42
"Ukrajna irányából érkező, orosz rakéta repült be péntek reggel Kelet-Lengyelországba." Az meg hogy lehet? Hiszen a hoholok lelövik mindet, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!