Nem kell tovább boxert viselnie az ukrán női katonáknak

2023. december 25. 17:51

Az ukrán kormány több tízezer új, női katonának szánt tábori egyenruhát bocsát ki.

2023. december 25. 17:51
null

A Szabad Európa értesülése szerint az ukrán hadsereg női tagjainak nem kell tovább a férfiak által tervezett egyenruhákban szolgálniuk, ezért az ukrán kormány több tízezer új, női katonának szánt tábori egyenruhát bocsát ki.

A védelmi minisztérium közleménye szerint hamarosan a katonanők igényeihez alkalmazkodva fognak bevezetni új egyenruhákat.

A becslések szerint Ukrajnában mintegy 42.000 női katona szolgál, de eddig nem rendelkeztek saját egyenruhával, és a férfiakra tervezett ruhákat kellett viselniük. 

Hanna Maljar, a védelmiminiszter-helyettes elmondása szerint az idén jóváhagyott döntés egyike a világon kevés olyan intézkedésnek, amelyek a női katonák egyenruháját szem előtt tartják. Az Egyesült Államokban például csak 2020 óta figyelnek erre a hadsereg honlapja szerint.

A cikkben megszólaló nők elmondása szerint a férfiaknak készült katonai egyenruha viselése kényelmetlen, olyan, mintha egy férfi melltartót viselne. Próbáltak alkalmazkodni tűkkel, pántokkal és átalakítással, de a végeredmény nem mindig volt kielégítő.

Az ukrán katonanők számára elsősorban a menstruáció miatt a boxeralsó kiosztása is fájó pont volt.

Már elnézést, de hogyan ragasszak bármit a férfiboxeralsóra? Vagy hogyan kezeljem a helyzetet? Ezek teljesen természetes dolgok, amikre nem figyelnek oda

– tette hozzá a miniszter-helyettes.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Oleh Arkhanhorodsky / Global Images Ukraine via Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. december 26. 05:13
A frissen kiképzett frontharcosok várható élettartama kevesebb, mint a női havi ciklus. Mindegy miben viszik szerencsétleneket…. A hátországban meg csak van még bugyibolt?
khomeini
2023. december 26. 02:51
tangát nekik!
polárüveg
2023. december 25. 23:54
Eddig csak az ukrán férfiakat hajtották vágóhídra. Most már az ukrán nőkre se lesz szükség?
cicologus
2023. december 25. 23:46
a fiúknak meg kötelező lesz a melltartó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!