Néhány megdöbbentő hasonlatosság a Zelenszkij-rezsim és a palesztin elitek között

2023. december 18. 06:27

Az első a kompromisszumra való teljes képtelenség, a megélhetési dzsihád nemzeti szinten.

2023. december 18. 06:27
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Van néhány megdöbbentő hasonlatosság a Zelenszkij rezsim és a palesztin elitek között. Az első a kompromisszumra való teljes képtelenség, még akkor is ha a szélsőséges hozzáállás az egész vállalkozást hajótöréssel fenyegeti. Zelenszkij donkihótés ragaszkodása a Krímhez, az ukránok saját «a folyótól a tengerig»-je. Pedig a palesztinok a legjobb példa rá, hogy aki ennyire hajlíthatatlan, annak a végén se folyó, se tenger.

A másik hasonlatosság a végtelenített konfliktus melletti elkötelezettség ami tulajdonképpen egy üzleti model. Megélhetési dzsihád nemzeti szinten. A harmadik hasonlatosság a kleptokrácia piedesztálra emelése. Az ukrán elit legendás korrupciójával csak a palesztin elitek egetverő korrupciója vetekszik. Az utóbbiak igen sokféle kiszerelésben érkeztek, a nácitól, a marxistán át az iszlamistáig, egyben azonban egyek voltak. Abban, hogy a népük nyomorából hihetetlen bőségben tudtak megélni.

A negyedik hasonlatosság pedig a nép naivitásában rejlik. Azért mondom, hogy naivitás, hogy ne kelljen a címben szereplő h-bombát ledobnom. Látják, hogy a kompromisszum-tagadó politika pusztulást hoz rájuk, látják az elitjük önzését és korrupcióját, látják a kilátástalanságot, de csak néznek mint az eunuch a pornómoziban és nem értik, hogy mi történik körülöttük.

Ugyanakkor tévedés lenne azt hinni, hogy a szomszéd hülye mindig zöldebb. Vannak még náluk is nagyobb hülyék. A hasznos és haszontalan nyugati idióták akik a lelátókon ülve tapsolnak ennek a gúnyjátéknak. Közben kegyes, királyi gesztusokkal aprópénzt szórnak a vérükben fetrengőkre és magukban megállapítják, hogy milyen jó ülést kaptak az erkölcsi magaslesen.”

Nyitókép: Képernyőmentés

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2023. december 19. 07:49
"Az első a kompromisszumra való teljes képtelenség" Az orosz-ukrán konfliktusban nem Zelenszkij az, aki kompromisszumképtelen, hanem Putyin. Nem Zelenszkij robbantotta ki a háborút, hanem Putyin. Értem én, hogy Róbertet megviseli a gázai konfliktus, de ebben a facebook posztjában több a tévedés, mint a valóság. Róbert feltétlen oroszpártiságát meg végképp nem értem.
alexandrosz-2
2023. december 18. 19:52
Hiteltelen szar vagy zsidó az apartheid államotokkal együtt! A népirtásotokért még felelni fogtok egytől, egyig. Nagy lesz majd a córesz és az ajvékolásotokat pont úgy szarjuk le, amint ti teszitek a meggyilkolt palesztín civilekével.
Onurisz
2023. december 18. 19:01
Ezek ott az "erkölcsi magaslesen" nem egyszerűen idióták, hanem gazemberek. Ugye mind emlékszünk még, mekkora morális hisztériát adtak elő a partra sodort arab fiúcska holtteste ürügyén a mi leckéztetésünkre. Két éve százezrével halnak meg apák és fiúk a Don és a Dnyeper között és még csak meg sem rendülnek. Szenvtelenül követelik a további tömeges halált, mert az oroszok igazságtalanul elvették a Krímet az ukránoktól. (Döbbenetes belegondolni az érvelésbe - és még csak nem is történt valójában igazságtalanság.)
EX_Terminator
2023. december 18. 18:28
A komprumisszum itt az, HOGY EGYESEK FELFOGJÁK A MÁSIK NEM KÍVÁNCSI RÁJUK SE A SZARSÁGAIKRA, ÉS SOHA NEM LESZNEK HAVEROK SE SEMMI MÁS DE ETTŐL MÉG NEM ELLENSÉGEK. DE EZ EGYESEKNEK TÚL MAS, ÉS PLÁNE AZOKNAK TÚL MAGAS, AKIK BELEDÖGLENEK HA NEM NEKIK VAN IGAZUK, BELEDÖGLENEK HA NEM ÚGY ALAKULNAK A DOLGOK AHOGY ŐK AKARJÁK BELEDÖGLENEK HA NEM NEKIK VAN IGAZUK ÉS BELEDÖGLENEK HA ÚGY ELVERIK MINT A SZÓDÁS A LOVÁT MIUTÁN TETTBEN ÉS SZÓBAN ÚGY MEGALÁZA A MÁSIKAT, AMIT CSAK EGYFÉLEKÉPPEN LEHETSÉGES TÖRLESZTENI. VÉRBEN. ÉS EGY ILYEN GYALÁZAT UTÁN??? SOHA NE LESZ KÖZÖSKÖDÉS. AZT AZ ELSŐ PILLANATBAN AZ ELSŐ MONDATÁVAL AMIKOR KINYITOTTA A SZÁJÁT ÖRÖKRE ELJÁTSZOTTA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!