Lengyel külügyminiszter az orosz-ukrán háborúról: Ha a Nyugat mozgósít, nincs kétségem, hogy ki nyer

2023. december 24. 18:46

Radislaw Sikorski első útja Kijevbe vezetett.

2023. december 24. 18:46
SIKORSKI, Radoslaw; Hrojszman, Volodimir

„Lengyelország Ukrajna oldalán áll” – erről biztosította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt az első külföldi útján Kijevbe látogató új lengyel külügyminiszter, számol be az Euronews.

Nem engedhetjük meg, hogy Oroszország többet termeljen, miközben a gazdasága sokkal kisebb, mert a háborúkat nem taktikai csatákkal nyerik meg, hanem a termelés mértékével. Ha a Nyugat mozgósít, nincs kétségem, hogy ki nyer, de végre el kell kezdenie a mozgósítást” – jelentette ki a tudósítás szerint Radislaw Sikorski.

A megbeszélésen szó esett a két szomszédos ország viszonyát az elmúlt hónapban beárnyékoló kamionosblokádról.

Ezt is ajánljuk a témában

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter „elfogadhatatlannak és károsnak” nevezte a kialakult helyzetet. Ezzel kapcsolatban Kijev megállapodást jelentett be a lengyel féllel, amely a határzár feloldásának „tervét” is magában foglalja, derül ki a cikkből.

Nyitókép: MTI/EPA/Marcin Obara

Összesen 459 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2023. december 25. 19:44
Akitlosz 2023. december 25. 19:43 Minden országnak megvan a maga története. Ukrajnanak ez. De ez nem változtat a lényegen, hogy evtizedek óta a világ, az ENSZ, a nemzetközi jog független önálló államkent ismeri el Ukrajnát. Innentől fogva joga van megvedeni magát, a saját területi integritasat.
Akitlosz
2023. december 25. 17:52
A szovjetek szervezték tagállammá Ukrajnát. Ukrajna, Lenin, Sztálin, Hruscsov ajándéka. Nem gondolták, hogy ennek egyszer jelentősége lesz, hiszen úgyis Szovjetunió. Ha hagyták volna Oroszországnak, akkor senki sem hiányolta volna Ukrajna államiságát. Miután Gorbacsov felszámolta a Szovjetuniót, s ezzel saját állását is, maguk az ukránok csodálkoztak, hogy az a hatalmas ország akkor mind az övék. Ők maguk kb. semmit em tettek ezért.
Akitlosz
2023. december 25. 17:46
Na meg még az van, hogy a gazdaság méretéről a GDP nem ad képet. Csak mert az amerikai fodrász drágább, mint az orosz attól még nem végez el több vagy jobb munkát. Hasonlóképpen az amerikai katona sem harcol jobban, mint az orosz csak mert több a fizetése. Az EU állítólag gazdag, mégsem tud űrhajót sem megalkotni és használni. Se modern vadászgépet.
tintapaca
2023. december 25. 16:48
Ha logikusan gondolkodunk, akkor az ukrajnai háború pénzügyi terheinek az uniós országokra terhelése után jön a hadianyag, majd az emberanyag átterhelése. Na, akkorlesz csak szép világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!