Le Monde: A „szerény demográfiai súlyú” Magyarország túszul ejtette az EU-s országokat

2023. december 16. 16:03

A lap szerint meg kell reformálni a nyugodt időkre kitalált egyhangú döntéshozatal elvét.

2023. december 16. 16:03
null

Az Európai Unió december 14-én világos üzenetet küldött az ukránoknak és Vlagyimir Putyinnak is azzal, hogy zöld utat adott Ukrajna EU-s csatlakozásáról szóló tárgyalásainak megkezdéséhez – írja a Le Monde

A lap Ukrajna kapcsán kijelenti: „helyesen teszik, hogy ragaszkodnak ahhoz a több mint egy évtizede kifejezett reményhez, hogy csatlakozzanak egy szabad, virágzó és demokratikus Európához.

Oroszország viszont – a portál véleménye szerint – rossz úton jár, amikor a viszályra, széthúzásra és az Unió összeomlására spekulál. Ugyanakkor hozzáteszik: nem minden alakult simán Brüsszelben. 

Ismét túszul ejtette az európaiakat egy olyan ország, amely 2004-ben lépett be az Unióba, és amelynek szerény demográfiai súlya fordítottan arányos károkozási képességével: Magyarország.

– fogalmaz a lap.

Hozzáteszik: Orbán Viktor miniszterelnöknek egyszer s mindenkorra választania kell, melyik táborba szeretne tartozni: az EU-hoz vagy Oroszországhoz.

A portál szerint Orbán obstrukciója minden bizonnyal arra kényszeríti majd az európaiakat, hogy megkerüljék őt. A szerző úgy véli,  meg kell reformálni a nyugodt időkre kitalált egyhangú döntéshozatal elvét.

Nyitókép: Facebook

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2023. december 17. 07:36
Az a helyzet, hogy mi nem tudjuk beleélni magunkat egy francia gondolkodásmódjába. Azért, mert ők egy nagyhatalom, volt világbirodalomféle is (bár az angolok párszor elpicsázták őket). Van egy Napóleonjuk és van atomfegyverük, volt rengeteg gyarmatuk (idegenlégiójuk), stb, stb... Ettől függetlenül, ha lenne ott még becsület és tisztesség, nem baszogatnák a kisebb országokat, megadnák a tiszteletet. Hiszen állítólag ők találták ki a "demokráciát" 1789-ben. A Le Monde-os faszi egy bunkó.
bondavary
2023. december 16. 21:54
Szóval, minden áron tönkre kell tenni az EU-t azzal, hogy ráerőltetik az USA érdekeltségű UKrajnát.
alexandrosz-2
2023. december 16. 21:50
Nem kell beszarni francik! Csak ki kell baszni a teremből a vétótlan köpcös gecit, mint a szaros macskát és a gondotok megoldva. Ha más is vonakodik, azt is basszátok ki bátran! Ez tök demokratikus és kóser!
2023. december 16. 20:57 Szerkesztve
Le mond Potsdam ! Takarodjanak európából a pressmanok is a Brittek és Oroszok után !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!