Kiderült: ennyi katonai felszerelést kapott az USA-tól a háború kezdete óta Izrael

2023. december 06. 17:52

A védelmi tárca közlése szerint október eleje óta már kétszáz teherszállító repülőgép érkezett az országba.

2023. december 06. 17:52

Izrael 10 ezer tonna katonai felszerelést kapott a Gázai övezeti háború kezdete óta az Egyesült Államoktól – közölte szerdán az izraeli védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint az izraeli és az amerikai védelmi tárcák, valamint az izraeli hadsereg közös kezdeményezése keretében már kétszáz teherszállító repülőgép érkezett Izraelbe.

Eddig főleg páncélozott járművek, lőszerek, személyi védelmi felszerelések és orvosi eszközök jöttek a szállítmányokkal.

Az Egyesült Államok Izrael legfőbb szövetségese, és a Gázai övezeti háború kirobbanása óta többször megerősítette ezt, valamint azon meggyőződését is, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez. A hatalmas civil veszteségek hatására azonban Washington is a polgári lakosság hatékonyabb védelmét követeli a radikális iszlamista Hamász terrorszervezet ellen hadat viselő Izraeltől.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. december 08. 22:50
És ezért csak segget nyaltak.
Mich99
2023. december 07. 23:48
A banderisták persze átkozzák a zsidókat, miért nem nekik küld minden fegyvert az USA...!
ZZoltan
2023. december 07. 01:58
Na most egyértelmű Izrahell már nem létezne az amerikai támogatás hiányában. No, ls az is egyértelmű, hogy USA egy bábállamként hozta létre izraelt, ott ahol van. Egy erődített állomásaként Közel-Keleten. Itt csak az a kérsés, hogy USA az izrael 2, vagy izrael az usa 2. De mindegy is, mind a két államot a zsidó DS irányítja.
fenris
2023. december 06. 22:49
Szegény Zselének meg csak úgy csorog a nyála... Azért kíváncsi vaguok, tényleg adtak-e el nyugati kézifegyvereket a Hamásznak... kinézni kinézem az uki górékból
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik